Waldorf salade

Waldorf salade

Dit is een van de oudste salades, gemaakt door Oscar Tschirky in 1896 in het Waldorf-Astoria Hotel in New York.

Ingrediënten:

  • 2 Granny Smith-appels
  • 2 Delicious-appels
  • ½ citroen
  • 160 gram rozijnen
  • 160 gram walnoten
  • 2 stengels bleekselderij
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels suiker
  • Halve krop sla
  • 10 marasquinkersen

Bereidingswijze:

  1. Doe de rozijnen in een kom en vul met lauw water. Laat 10 minuten weken en laat ze daarna goed uitlekken.
  2. Meng de mayonaise, 1 eetlepel suiker en het sap van de halve citroen in een kom. Klop goed door elkaar.
  3. Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne reepjes.
  4. Was de bleekselderij, verwijder eventuele blaadjes voor garnering en snijd in dunne maantjes.
  5. Meng de bleekselderij, appels, rozijnen en walnoten in een grote kom.
  6. Voeg het mayonaise-mengsel toe en meng alles goed door elkaar.
  7. Zet de salade minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
  8. Was de kropsla en verdeel de blaadjes over borden of schaaltjes. Verdeel de salade over de sla.
  9. Snijd de marasquinkersen doormidden en garneer de salade met de selderijblaadjes.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.