Waldorf salade
Dit is een van de oudste salades, gemaakt door Oscar Tschirky in 1896 in het Waldorf-Astoria Hotel in New York.
Ingrediënten:
- 2 Granny Smith-appels
- 2 Delicious-appels
- ½ citroen
- 160 gram rozijnen
- 160 gram walnoten
- 2 stengels bleekselderij
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels suiker
- Halve krop sla
- 10 marasquinkersen
Bereidingswijze:
- Doe de rozijnen in een kom en vul met lauw water. Laat 10 minuten weken en laat ze daarna goed uitlekken.
- Meng de mayonaise, 1 eetlepel suiker en het sap van de halve citroen in een kom. Klop goed door elkaar.
- Was de appels, verwijder het klokhuis en snijd in dunne reepjes.
- Was de bleekselderij, verwijder eventuele blaadjes voor garnering en snijd in dunne maantjes.
- Meng de bleekselderij, appels, rozijnen en walnoten in een grote kom.
- Voeg het mayonaise-mengsel toe en meng alles goed door elkaar.
- Zet de salade minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen intrekken.
- Was de kropsla en verdeel de blaadjes over borden of schaaltjes. Verdeel de salade over de sla.
- Snijd de marasquinkersen doormidden en garneer de salade met de selderijblaadjes.