Turkse keuken

Turkse keuken

De Turkse keuken is een ware schatkamer van smaken, kleuren en geuren. Van geurige stoofschotels tot frisse salades, van gevulde deegwaren tot zoete lekkernijen als baklava – elk gerecht vertelt een verhaal van eeuwenoude tradities en gastvrijheid.

Op Goed en Lekker verzamelen we authentieke Turkse recepten die thuis makkelijk te maken zijn. Of je nu verlangt naar een dampende kom mercimek çorbası (linzensoep), kruidige köfte, versgebakken gözleme of een zomerse salade met sumak: je vindt het hier. Alles bereid met natuurlijke ingrediënten en stap voor stap uitgelegd.

Laat je inspireren door de veelzijdigheid van de Turkse keuken – rijk aan kruiden, eenvoud en liefde voor koken.

  • Imam Bayıldı

    Gevulde Aubergine op Turkse wijze. Imam Bayıldı betekent letterlijk “de imam viel flauw”

    Bekijk recept 
  • Pide

    Turkse pide is een heerlijke gevulde bootvormige brood. Turkse pide is heerlijk als hoofdgerecht of als snack.

    Bekijk recept