
Pancar Salatası
Een frisse, klassieke salade uit de Turkse keuken met gekookte bieten, romige yoghurt en knoflook. Heerlijk als meze of bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 45 min
Bereiding: 10 min
Totale bereiding: 55 min
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 3 à 4 middelgrote rode bieten
- 200 ml dikke Turkse of Griekse yoghurt
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel witte wijnazijn
- Zout
- Verse dille en/of peterselie
- Walnoten
Voorbereiding
- Kook de bieten in de schil in ±45–60 minuten gaar of rooster ze in aluminiumfolie in de oven op 200°C. Laat afkoelen, pel ze en snijd in kleine blokjes.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Was en hak de kruiden fijn.
Bereiding
- Yoghurtsaus maken: Meng yoghurt, knoflook, zout en een beetje olijfolie. Voeg eventueel azijn toe voor extra frisheid.
- Samenvoegen: Roer de bietjes door de yoghurtsaus en proef. Breng eventueel extra op smaak met zout of olijfolie.
- Serveren: Doe de salade in een schaal, besprenkel met olijfolie, garneer met verse kruiden en walnoten.