Costolette di Maiale al Rosmarino

Costolette di Maiale al Rosmarino

Costolette di Maiale al Rosmarino is een heerlijk Italiaans gerecht van gegrilde varkenskoteletten doordrenkt met de onweerstaanbare smaak van rozemarijn en knoflook. Deze eenvoudige en smaakvolle koteletten worden geserveerd met bijgerechten zoals geroosterde aardappelen en groenten. Ontdek hoe je deze smaakvolle koteletten kunt bereiden voor een heerlijke maaltijd.

Recept: Costolette di Maiale al Rosmarino

Aantal personen: 4
Marineertijd: 20 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten:

  • 4 varkenskoteletten
  • Verse rozemarijnblaadjes
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • Extra vierge olijfolie
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

  1. Hak de rozemarijnblaadjes fijn
  2. Pel de knoflookteen en hak deze fijn
  3. Meng de verse rozemarijnblaadjes, fijngehakte knoflook, een scheutje extra vierge olijfolie, en zout en peper naar smaak in een kom. Marineer de koteletten gelijkmatig met dit mengsel en laat de smaken minstens 20 minuten intrekken.

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de grill of barbecue voor op middelhoog vuur.
  2. Haal de gemarineerde koteletten uit de marinade en leg ze op de grill. Gril de koteletten tot ze gaar zijn en een mooie grillstreep hebben, ongeveer 4-5 minuten per kant, afhankelijk van de dikte van de koteletten.
  3. Haal de koteletten van de grill en laat ze kort rusten voordat je ze serveert. Dit helpt de sappen gelijkmatig te verdelen en de koteletten extra sappig te maken.
  4. Serveer de heerlijke Costolette di Maiale al Rosmarino met geroosterde aardappelen, gegrilde groenten en een vleugje extra rozemarijn voor een finishing touch.

Geniet van de verrukkelijke smaken van Italië met dit eenvoudige en smaakvolle gerecht. De combinatie van rozemarijn, knoflook en mals varkensvlees zal je smaakpapillen zeker bekoren!

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.