Calamares alla romana

Calamares alla romana

Inktvis in Romeinse stijl is een populair gerecht dat in heel het Middellandse Zeegebied wordt gegeten, meestal als voorgerecht of als een tapas.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 5 min
Bereiding: 20 min

Ingrediënten:

  • 500 gram verse inktvis ringen
  • 180 gram gepelde tomaten in blik
  • 70 gram bloem
  • Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 1 kleine ui, fijngehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 150 ml droge witte wijn
  • Half bosje peterselie
  • 8 basilicum blaadjes
  • Scheutje olijfolie

Voorbereiding:

  1. Was de peterselie, verwijder de steeltjes en hak de peterselie fijn
  2. Laat de tomaten , uitlekken en snij deze in stukjes
  3. Scheur de basilicumblaadjes in fijne stukjes.

Bereidingswijze:

  1. Meng in een ondiepe schaal de bloem met zout en peper. Bedek de inktvisringen in de bloem en klop de bloem die niet blijft zitten eraf.
  2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur zet de ui en knoflook toe en bak tot ze zacht en glazig zijn.
  3. Voeg de inktvisringen toe aan de pan en bak ze ongeveer 2 minuten aan elke kant tot ze goudbruin zijn.
  4. Haal de inktvis uit de pan en leg deze apart op een bord.
  5. Voeg de witte wijn toe aan de pan en laat sudderen tot de helft is ingekookt.
  6. Voeg de gehakte tomaten, peterselie en basilicum toe aan de pan en roer deze goed door.
  7. Laat de saus ongeveer 5-7 minuten pruttelen totdat deze wat ingedikt is.
  8. Doe de inktvis terug in de pan en kook nog eens 2-3 minuten, tot hij goed is opgewarmd en bedekt met de tomatensaus.
  9. Serveer de inktvisringen gegarneerd met extra peterselie of basilicum.

Terug naar blog
  • Calamares fritos a la andaluza

    Calamares fritos a la andaluza

    Gefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje

    Bekijk recept 
  • Calamari Ripieni alla Siciliana

    Een klassiek Siciliaans gerecht. Kleine inktvisjes worden gevuld met knoflook, kruiden en pijnboompitten.

    Bekijk recept 
  • Pulpo a la gallega

    Pulpo a la gallega

    Octopus in Galicische stijl, ook wel bekend als "Pulpo a la Gallega", is een klassiek Spaans gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is.

    Bekijk recept 
  • Rougets à la Provençale

    Rougets à la Provençale

    Dit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.

    Bekijk recept