Aardbei

Zodra aardbeien te koop zijn uit eigen land betekend dat de lente is aangebroken. Aardbeien zijn een heerlijke gezonde lekkernij voor jong en oud.

Beschrijving
De aardbei behoort tot de rozenfamilie (Rosaceae) en er zijn meer dan twintig soorten en honderden verschillende soorten rassen. Aardbeien zijn verkrijgbaar uit de kas vanaf maart tot eind september. De rest van het jaar komen onze aardbeien vaak uit Spanje of uit Egypte.

Zelf aardbeien kweken
Aardbeien zijn vaste planten die zich prima voelen in potten. De plant maakt prachtige vrolijke witte bloempjes aan die daarna zullen transformeren tot een heerlijke aardbei.

Uiteindelijk ontstaan er uitlopers die weer aan het einde van de zomer weer kunnen worden uitgepoot. Deze planten kunnen je dan volgende jaar gebruiken voor je aardbeien oogst. Je kunt de bestaande planten ook gebruiken maar afhankelijk van het soort. Uiteindelijk komen daar kleinere en minder aardbeien aan.

Kopen en bewaren
Bij het kopen van aardbeien wil je graag een prachtige rode glans zien zonder bruine vlekken. Aardbeien kunnen het beste zo snel mogelijk worden gegeten. Ze kunnen beperkt worden bewaard in de koelkast.

Je kunt ook bevroren aardbeien kopen. Deze zijn natuurlijk niet zo lekker als de verse maar doen het prima in een smoothie of in een saus.

In de keuken
Aardbeien zijn natuurlijk een heerlijk gezond tussendoortje maar er is nog veel meer te doen met een aardbei. De aardbeienjam, taarten, smoothies, salades en sauzen.