Venkelsalade met aardbeiendressing
Een simpele venkelsalade die prima te combineren is met een stukje vis. Deze salade smaakt ook prima bij een barbecue.
Ingrediënten:
- 1 venkelknol
- 1 sinaasappel
- Half bosje verse peterselie
- 6 stengels bieslook
- 150 gram aardbeien
- 3 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1 eetlepel rode wijnazijn
- Zwarte peper naar smaak
Voorbereiding:
- Snij de kroontjes van de aardbeien, was ze en doe ze in een keukenmachine.
- Voeg de rode azijn en de honing toe en meng met de keukenmachine
- Voeg daarna de olijfolie toe en meng nogmaals goed.
Bereidingswijze:
- Verwijder het hart en eventuele bruine stukken van de venkel. Snijd de venkelknol in zo dun als mogelijke plakjes en doe deze in een kom.
- Schil de sinaasappel en snijd de partjes uit. Voeg de sinaasappelpartjes toe aan de kom met venkel. Knijp het restant van de sinaasappel uit boven de kom.
- Verwijder de steeltjes van de peterselie, was de peterselie en hak en daarna fijn. Voeg de gehakte peterselie toe aan de kom.
- Snij de bieslook zo fijn mogelijk en voeg deze toe aan de kom
- Giet de dressing over de venkelsalade en meng alles nogmaals goed door elkaar.
- Breng het geheel op smaak met wat versgemalen zwarte peper