
Cobb salad
De Cobb salade is een kleurrijke Amerikaanse maaltijdsalade. Met rijen van verse toppings op een bedje van fijngesneden sla is dit een indrukwekkend hoofdgerecht. Perfect voor een zomerse avond of feestelijke lunch.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 min
Bereiding: 10 min
Totale bereiding: 40 min
Ingrediënten
- 1/2 krop ijsbergsla
- 125 gram waterkers
- 125 gram andijvie
- 1 eetlepel Dijonmosterd
- 2 eetlepels rode wijnazijn
- 6 eetlepels extra vergine olijfolie
- 1/2 ui
- zout en versgemalen peper
- 2 kipfilets
- 4 plakjes spek
- 4 eieren
- 2 tomaten
- 2 uien
- 2 avocado’s
- 200 gram blauwe kaas (roquefort)
Voorbereiding
- Snijd de ijsbergsla en andijvie fijn en pluk de waterkers. Was en droog goed.
- Snijd 1/2 ui fijn voor de vinaigrette.
- Kook de eieren 8 à 9 minuten, laat ze schrikken, pel en snijd in plakken.
- Bak het spek krokant, laat uitlekken.
- Bak de kipfilets gaar in wat olijfolie, laat afkoelen en trek in reepjes.
- Snijd de tomaten en uien in plakken.
- Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil, en snijd in repen.
Bereiding
- Klop de vinaigrette: meng azijn met mosterd, klop er langzaam de olie doorheen en voeg de fijngesnipperde ui toe. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de vinaigrette door de fijngesneden sla en verdeel over een grote schaal.
- Verdeel de toppings in nette rijen over de salade: kip, spek, ei, tomaat, ui, avocado en verkruimelde blauwe kaas.