Gepofte aardappel met crème fraîche
Heerlijk simpel bijgerecht ideaal voor de barbecue. De crème fraîche kun je makkelijk vervangen door zure room of eventueel zelfs yoghurt.
Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 60 min
Ingrediënten:
- 4 grote kruimige aardappels
- Roomboter
- 125 ml crème fraîche
- 2 knoflookteentjes
- Bieslook /Bonenspruiten
- Zout en peper
Voorbereiding:
- Spoel de aardappels goed af en kook de aardappels 15 min.
- Pel de knoflookteentjes en hak deze fijn
- Snij de bieslook in dunne ringetjes
- Was de bonenspruiten en laat deze goed uitlekken
Bereidingswijze:
- Spoel de aardappels koud zodat je ze kan bewerken en prik met een vork rondom gaatjes in de aardappels. Maak met zilverpapierkleine pakketjes en doe in elk een klein beetje roomboter.
- Zet de barbecue op halve kracht en gaar de aardappels 30 minuten totdat de aardappels een mooi krokant velletje hebben.
- Meng crème fraîche met de knoflook in een kommetje.
- Vouw de pakketjes open Snij de bovenkant van de aardappels open en vul de ruimte met de crème fraîche. Strooi vervolgens de bieslook en/of de bonenspruiten over de aardappels en je bent klaar!