
Gepofte aardappel met crème fraîche
Heerlijk simpel bijgerecht dat perfect past bij een zomerse barbecue. De crème fraîche kun je naar wens vervangen door zure room of yoghurt.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 60 min
Totale bereiding: 75 min
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 grote kruimige aardappels
- Roomboter
- 125 ml crème fraîche
- 2 teentjes knoflook
- Bieslook of bonenspruiten
- Zout
- Peper
Voorbereiding
- Spoel de aardappels goed af en kook ze 15 minuten.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Snijd de bieslook in dunne ringetjes.
- Was de bonenspruiten en laat goed uitlekken.
Bereiding
- Spoel de aardappels koud af en prik rondom gaatjes met een vork.
- Verpak elke aardappel in aluminiumfolie met een klein beetje roomboter.
- Grill de aardappels 30 minuten op halve kracht op de barbecue tot ze een krokant velletje hebben.
- Meng de crème fraîche met de knoflook.
- Vouw de pakketjes open, snijd de aardappels in en vul ze met het crème fraîche-mengsel.
- Garneer met bieslook en/of bonenspruiten. Serveer direct.