Zigeunersaus

Zigeunersaus

De Zigeunersaus is bekend bij de schnitzel maar doet het ook erg goed als koude saus bij de barbecue.

Ingrediënten:

  • 200 ml runderbouillon
  • 250 gram zoetzure augurken
  • 4 eetlepels zilveruitjes
  • 2 uien
  • 1 Rode paprika
  • 1 Groene paprika
  • 3 eetlepels bruine suiker
  • 1 eetlepel maïzena
  • 70 gram tomatenpuree
  • 6-8 eetlepels tomatenketchup
  • Cayennepeper of sambal naar smaak
  • Scheut olijfolie
  • Peper en zout

Voorbereiding:

  1. Snij de paprika’s open en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij vervolgens de paprika’s in blokjes
  2. Pel de ui en snippel deze fijn
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn
  4. Snij de augurken in blokjes

Bereidingswijze:

  1. Zet een hoge pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak de uien en knoflook aan zonder dat deze verkleuren
  2. Voeg de bruine suiker toe, zodra de suiker is gekarameliseerd voeg je de tomatenpuree toe.
  3. Voeg nu de paprika toe en roer 1 á 2 minuten, blus daarna het geheel af met de bouilon en de tomatenketcup.
  4. Voeg de augurken en zilveruitjes toe. Breng het geheel aan de kook
  5. Los de maizena op in een klein beetje lauwwater en klop dit door de saus.
  6. Draai het vuur terug en voeg de cayennepeper of sambal naar smaak toe
  7. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
    Terug naar blog

    Reactie plaatsen

    Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.