Zigeunersaus
De Zigeunersaus is bekend bij de schnitzel maar doet het ook erg goed als koude saus bij de barbecue.
Ingrediënten:
- 200 ml runderbouillon
- 250 gram zoetzure augurken
- 4 eetlepels zilveruitjes
- 2 uien
- 1 Rode paprika
- 1 Groene paprika
- 3 eetlepels bruine suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 70 gram tomatenpuree
- 6-8 eetlepels tomatenketchup
- Cayennepeper of sambal naar smaak
- Scheut olijfolie
- Peper en zout
Voorbereiding:
- Snij de paprika’s open en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij vervolgens de paprika’s in blokjes
- Pel de ui en snippel deze fijn
- Pel de knoflook en hak deze fijn
- Snij de augurken in blokjes
Bereidingswijze:
- Zet een hoge pan op het vuur met een scheutje olijfolie. Bak de uien en knoflook aan zonder dat deze verkleuren
- Voeg de bruine suiker toe, zodra de suiker is gekarameliseerd voeg je de tomatenpuree toe.
- Voeg nu de paprika toe en roer 1 á 2 minuten, blus daarna het geheel af met de bouilon en de tomatenketcup.
- Voeg de augurken en zilveruitjes toe. Breng het geheel aan de kook
- Los de maizena op in een klein beetje lauwwater en klop dit door de saus.
- Draai het vuur terug en voeg de cayennepeper of sambal naar smaak toe
- Breng het geheel op smaak met peper en zout.