Kokosgarnalen
Kokosgarnalen een heerlijk gerecht. Dit gerecht is goed te combineren met verse salades of een lekkere frisse salsa
Ingrediënten:
- 16 grote garnalen
- Bloem
- 2 eieren
- 150 gram geraspte kokos
- 150 gram sesamzaad
- 1 limoen
- 3 lepels zonnebloem- of arachideolie
Bereiding:
- Snij de rug van de garnaal open verwijder eerst de darmen. Snij vervolgens de garnaal verder in zonder deze helemaal door te snijden. Klap vervolgens de garnaal helemaal open. Doe peper en zout over de garnalen en bestuif met bloem.
- Zet een schaaltje klaar met daarin de koken en de sesamzaadjes. Klop de eieren los in een schaaltje.
- Zet een pan op met de olie op middelhoog vuur
- Haal de garnalen eerst met de ene hand door het losgeklopte ei en verplaats ze naar het volgende schaaltje met de kokos en sesamzaad mengsel.
- Gebruik je andere hand om de garnalen geheel te bedekken met het mengsel en bak ze nu in de pan in 2 á 3 minuten gaar in de pan. Let op dat de sesamzaadjes niet verbranden.
- Maak de borden op met de kokosgarnalen en doe er een kneepje limoensap overheen.