Gegrilde gamba's met walnotenpesto

Gegrilde gamba's met walnotenpesto

Gamba’s van de barbecue zijn snel klaar en heerlijk sappig. In dit recept combineren we ze met een krachtige walnotenpesto voor een verfijnde smaak.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totale bereiding: 40 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 800 g grote rauwe gamba's (ongepeld)
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 el olijfolie
  • Sap van 1 citroen
  • Zout en versgemalen zwarte peper
  • 75 g walnoten
  • 40 g verse basilicumblaadjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • Zout naar smaak
  • 1 citroen in partjes

Voorbereiding

  • Maak de gamba’s schoon door met een scherp mes de rug open te snijden en het darmkanaal te verwijderen.
  • Marineer de gamba’s met knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper. Laat minstens 30 minuten marineren.
  • Bereid de pesto: doe walnoten, basilicum, knoflook en Parmezaan in een keukenmachine en pulseer. Voeg al draaiend langzaam de olijfolie toe tot een grove pesto ontstaat. Breng op smaak met zout.

Bereiding

  1. Verhit de barbecue tot middelhoog vuur.
  2. Rijg de gamba’s eventueel op spiesen.
  3. Grill de gamba’s 2-3 minuten per kant tot ze roze en net gaar zijn. Niet te lang grillen.
  4. Schik de gamba’s op een schaal en lepel de walnotenpesto eroverheen of serveer apart.
Terug naar blog
  • Recept Carapaus à Algarvia

    Carapaus à Algarvia

    Een traditioneel recept uit de Algarve, makreel op de grill geserveerd met olijfolie, knoflook en citroen.

    Bekijk recept 
  • Sardinhas assadas

    Sardinhas Assadas

    Sardinhas Assadas zijn heerlijke gegrilde sardines, een eenvoudig en authentiek Portugees gerecht.

    Bekijk recept 
  • Rougets à la Provençale

    Rougets à la Provençale

    Dit recept van Rode Mul op Provençaalse Wijze brengt de betoverende smaken van de Provençaalse keuken op je bord.

    Bekijk recept