
Gegrilde gamba's met walnotenpesto
Gamba’s van de barbecue zijn snel klaar en heerlijk sappig. In dit recept combineren we ze met een krachtige walnotenpesto voor een verfijnde smaak.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 30 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totale bereiding: 40 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 800 g grote rauwe gamba's (ongepeld)
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 2 el olijfolie
- Sap van 1 citroen
- Zout en versgemalen zwarte peper
- 75 g walnoten
- 40 g verse basilicumblaadjes
- 1 teentje knoflook
- 50 g Parmezaanse kaas
- 100 ml extra vierge olijfolie
- Zout naar smaak
- 1 citroen in partjes
Voorbereiding
- Maak de gamba’s schoon door met een scherp mes de rug open te snijden en het darmkanaal te verwijderen.
- Marineer de gamba’s met knoflook, olijfolie, citroensap, zout en peper. Laat minstens 30 minuten marineren.
- Bereid de pesto: doe walnoten, basilicum, knoflook en Parmezaan in een keukenmachine en pulseer. Voeg al draaiend langzaam de olijfolie toe tot een grove pesto ontstaat. Breng op smaak met zout.
Bereiding
- Verhit de barbecue tot middelhoog vuur.
- Rijg de gamba’s eventueel op spiesen.
- Grill de gamba’s 2-3 minuten per kant tot ze roze en net gaar zijn. Niet te lang grillen.
- Schik de gamba’s op een schaal en lepel de walnotenpesto eroverheen of serveer apart.