Portobello’s met Feta en zongedroogde tomaten

Portobello’s met Feta en zongedroogde tomaten

Een heerlijk fris en hartig gerecht met de smaken van de Middellandse Zee. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.

Aantal personen: 4 
Voorbereiding: 15 min
Oventijd: 20 min

Ingrediënten:

  • 4 grote Portobello champignons
  • 100 gram feta
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel  balsamicoazijn
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • Zout en peper
  • Verse peterselie voor de garnering

Bereidingswijze:

1 Voorbereiding:

Verwarm de oven voor op 200°C.

  • Breek het steeltje af en hak het steel fijn en doe deze in de mengkom
  • Meng de olijfolie met 1 theelepel organo, peper en zout. Bestijk de Portobello’s met dit mengsel.

2 Maak de vulling:

  • Brokkel de feta fijn in een mengkom
  • Hak de zongedroogde tomaten fijn en voeg ze toe aan de kom
  • Pel de sjalot en snipper deze fijn en voeg deze toe aan de kom
  • Vul de Portobello’s met het mengsel.

3 Bak de Portobello’s:

  • Bak de Portobello’s in de oven voor 15-20 minuten, totdat de paddestoelen zacht zijn en de feta licht gebruind is.
Terug naar blog
  • Gevulde courgette met tonijn en kappertjes

    Gevulde courgette met tonijn en kappertjes

    Deze Mediterraanse gevulde courgettes combineren de hartige smaak van tonijn met het frisse accent van kappertjes en citroen.

    Bekijk recept 
  • Panzanella

    Panzanella

    Geniet op warme dagen van de Panzanella als hoofdgerecht, of serveer het als bijgerecht bij gegrilde gerechten.

    Bekijk recept 
  • Insalata Tricolore

    Insalata Tricolore

    De Insalata Tricolore weerspiegelt de kleuren van de Italiaanse vlag, waarin de smaken van avocado, tomaat en mozzarella samenkomen.

    Bekijk recept 
  • Imam Bayıldı

    Gevulde Aubergine op Turkse wijze. Imam Bayıldı betekent letterlijk “de imam viel flauw”

    Bekijk recept 
  • Witlofsalade met melisse

    Witlofsalade met melisse

    Dit is een heerlijke voorjaarsalade met de frisse smaak van melisse. Deze salade is lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.

    Bekijk recept