
Portobello’s met Feta en zongedroogde tomaten
Een heerlijk fris en hartig gerecht met de smaken van de Middellandse Zee. Perfect als vegetarisch hoofdgerecht of als bijgerecht bij gegrild vlees of vis.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Oventijd: 20 min
Ingrediënten:
- 4 grote Portobello champignons
- 100 gram feta
- 6 zongedroogde tomaten
- 1 sjalot, fijngesneden
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel balsamicoazijn
- 1 theelepel gedroogde oregano
- Zout en peper
- Verse peterselie voor de garnering
Bereidingswijze:
1 Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breek het steeltje af en hak het steel fijn en doe deze in de mengkom
- Meng de olijfolie met 1 theelepel organo, peper en zout. Bestijk de Portobello’s met dit mengsel.
2 Maak de vulling:
- Brokkel de feta fijn in een mengkom
- Hak de zongedroogde tomaten fijn en voeg ze toe aan de kom
- Pel de sjalot en snipper deze fijn en voeg deze toe aan de kom
- Vul de Portobello’s met het mengsel.
3 Bak de Portobello’s:
- Bak de Portobello’s in de oven voor 15-20 minuten, totdat de paddestoelen zacht zijn en de feta licht gebruind is.