Geroosterde Pastinaak

Geroosterde Pastinaak

Geroosterde pastinaak is een eenvoudig bijgerecht dat de zoet-aardse smaak van deze vergeten groente prachtig tot zijn recht laat komen. Met een paar ingrediënten en wat oventijd creëer je een heerlijk gekaramelliseerde snack of side dish.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 35 minuten
Totale bereiding: 45 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 600–800 g pastinaak
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl grof zeezout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 2 takjes verse tijm of rozemarijn (optioneel)
  • 1 teen knoflook, geplet (optioneel)

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (boven- en onderwarmte).
  • Schil de pastinaak en snijd in repen of grove frieten van ongeveer 1 cm dik.

Bereiding

  1. Doe de pastinaak in een ruime kom en meng met de olijfolie, het zeezout, wat versgemalen peper en eventueel de kruiden en knoflook.
  2. Verspreid de pastinaak op een bakplaat met bakpapier. Zorg dat de stukken niet overlappen.
  3. Rooster 30–40 minuten in het midden van de oven. Schep halverwege om.
  4. Haal uit de oven wanneer de pastinaak goudbruin en zacht is.
  5. Serveer warm als bijgerecht of snack met bijvoorbeeld een yoghurt-citroendip.
Terug naar blog
  • Gepofte aardappel met crème fraîche

    Gepofte aardappel met crème fraîche

    Heerlijk simpel bijgerecht ideaal voor de barbecue. De crème fraîche kun je makkelijk vervangen door zure room of eventueel zelfs yoghurt.

    Bekijk recept 
  • Gepofte zoete aardappel

    Gepofte zoete aardappels van de BBQ krijgen extra smaak door een huisgemaakte kruidenboter

    Bekijk recept 
  • Runderworst met zoete aardappel

    Runderworst met zoete aardappel

    Verwarmende ovenschotel met runderworst, zoete aardappel en geurige koek- en speculaaskruiden.

    Bekijk recept