Pompoensoep

Pompoensoep

Supergezond en hartstikke lekker, pompoen soep is ongelooflijk simpel zelf te maken. Het perfecte eten in het herfstseizoen.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:

  • 1,2 á 1,4 kilo pompoen (ongeschild)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 750 ml groente- of kippenbouillon
  • 250 ml water
  • Zout en peper
  • Scheutje koksroom
  • Basilicum

Bereidingswijze:

  1. Schil de pompoen, snij de pompoen door de helft en verwijder de pitten. Snij vervolgens de pompoen in blokken.
  2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn
  3. Zet een pan op het vuur met de bouillon en het water. Doe hierin de pompoen, knoflook en ui.
  4. Breng aan de kook en laat daarna de soep 15 minuten rustig door pruttelen totdat de pompoen zacht is.
  5. Haal de pan van het vuur en maak nu alles glad met een blender of keukenmachine.
  6. Zet de pan weer terug op het vuur en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  7. Voor het serveren doe je de soep in een soepkom en daarna een klein scheutje room erop en een topje van de basilicum.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.