Pompoensoep
Supergezond en hartstikke lekker, pompoen soep is ongelooflijk simpel zelf te maken. Het perfecte eten in het herfstseizoen.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereidingstijd: 15 min
Ingrediënten:
- 1,2 á 1,4 kilo pompoen (ongeschild)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 750 ml groente- of kippenbouillon
- 250 ml water
- Zout en peper
- Scheutje koksroom
- Basilicum
Bereidingswijze:
- Schil de pompoen, snij de pompoen door de helft en verwijder de pitten. Snij vervolgens de pompoen in blokken.
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn
- Zet een pan op het vuur met de bouillon en het water. Doe hierin de pompoen, knoflook en ui.
- Breng aan de kook en laat daarna de soep 15 minuten rustig door pruttelen totdat de pompoen zacht is.
- Haal de pan van het vuur en maak nu alles glad met een blender of keukenmachine.
- Zet de pan weer terug op het vuur en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Voor het serveren doe je de soep in een soepkom en daarna een klein scheutje room erop en een topje van de basilicum.