
Prei kerriesoep
Verwen je smaakpapillen met deze romige prei kerriesoep. Een warme, aromatische combinatie van prei, kerriekruiden en een vleugje room — perfect voor koude dagen.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min
Totale bereiding: 35 min
Ingrediënten
- 3 preistengels
- 1 ui
- 1 appel
- 2 teentjes knoflook
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 aardappel
- 1 liter groentebouillon
- Olijfolie
- 200 ml room
- Zout en peper naar smaak
- Paar verse muntblaadjes
Voorbereiding
- Snij de prei in en was deze goed. Snij vervolgens in ringen. Houd een klein deel apart voor garnering.
- Pel en snipper de ui fijn.
- Pel de knoflook en hak fijn.
- Schil de aardappel en snij in blokjes.
Bereiding
- Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de prei, ui en knoflook.
- Voeg het kerriepoeder toe en bak kort mee.
- Voeg aardappel, groentebouillon en room toe. Breng aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Schil intussen de appel en snij in blokjes.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer in kommen en garneer met appel, preiringen en muntblaadjes.