Recept prei kerriesoep

Prei kerriesoep

Verwen je smaakpapillen met onze romige prei kerriesoep, een heerlijke combinatie van zachte prei, aromatische kerriekruiden en een vleugje room. Perfect om je op een koude dag op te warmen!

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 20 min

Ingrediënten:

  • 3 preistengels
  • 1 ui
  • 1 appel
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepels kerriepoeder
  • 1 aardappel
  • 1 liter groentebouillon
  • Olijfolie
  • 200 ml room
  • Zout en peper naar smaak
  • Paar verse muntblaadjes

Voorbereiding:

  1. Snij de prei in en was deze goed. Snij deze vervolgens in ringen. Houd een klein beetje van de ringen apart voor de garnering
  2. Pel de ui en snipper deze fijn
  3. Pel de knoflook en hak deze fijn
  4. Schil de aardappel en snij deze in blokjes

Bereidingswijze:

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit hier de prei, ui en knoflook aan.
  2. Doe de kerrie in de pan en bak deze even kort mee.
  3. Voeg nu de aardappel, groentebouillon en de room toe. Breng het geheel aan de kook en draai daarna het vuur terug. Laat de soep nu rustig 15 minuten door pruttelen. Roer af en toe door.
  4. Schil ondertussen de appel en snij deze in blokjes.
  5. Zodra de 15 minuten om zijn blendeer je de soep fijn met een staafmixer.
  6. Zet de soep terug op het vuur en breng het geheel op smaak met peper en zout
  7. Verdeel de soep over de soepborden of koppen en garneer met de appel, prei en muntblaadjes.
Terug naar blog