Pompoensoep met een Spaanse Twist
Deze verwarmende pompoensoep is geïnspireerd op de Spaanse keuken, met een vleugje sinaasappel en gerookte paprika. Perfect als voorgerecht of als lichte maaltijd met een stukje brood.
Ingrediënten (voor 4-6 personen):
- 1 flespompoen, in blokjes
- 2 wortels, in plakken
- 2 cm gember, fijngehakt
- 1 appel, geschild en in blokjes
- 1 ui, fijn gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- Sap van 1 sinaasappel
- 1 steranijs
- 1 eetlepel gemalen korianderzaad
- 1 theelepel gerookt paprikapoeder
- Zout en peper naar smaak
- 1 liter water
- Olijfolie
Voorbereiding:
- Schil de pompoen en wortels en snijd ze in stukjes.
- Pel en snipper de ui.
- Pel en hak de knoflook fijn.
- Hak de gember in kleine stukjes.
- Pers de sinaasappel uit en zet het sap apart.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd deze in blokjes.
Bereidingswijze:
- Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Fruit de ui en knoflook zachtjes aan tot ze glazig zijn, maar laat ze niet verkleuren.
- Voeg de pompoen, wortel en gember toe en bak dit 5 minuten mee, terwijl je regelmatig roert.
- Strooi de gemalen koriander en gerookte paprikapoeder over de groenten en roer goed door.
- Blus af met het sinaasappelsap en water. Schraap eventueel aanbaksel van de bodem voor extra smaak.
- Voeg de steranijs toe en laat de soep 25-30 minuten zachtjes pruttelen, tot de groenten zacht zijn.
- Haal de steranijs eruit en pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
- Breng op smaak met zout en peper.