Blote billetjes in ’t gras

Blote billetjes in ’t gras

Deze stamppot is een onvervalste klassieker uit de Nederlandse keuken. Heerlijk in de koudere maanden van het jaar. Deze stamppot wordt zowel in Brabant, Limburg als in Groningen gegeten. Dus er zullen hier ongetwijfeld vele variaties op bestaan.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 45 min

Ingrediënten:

  • 1 kg kruimige aardappelen
  • Half pakje roomboter
  • 50 gram roomboter
  • 500 gram snijbonen
  • 400 gram witte bonen
  • 200 ml melk
  • Mosterd
  • Zout en peper
  • Rookworst

Bereiding:

  1. Schil de aardappelen en spoel ze af onder de kraan. Kook de aardappelen gaar in 15 á 20 minuten. Laat de laatste 10 minuten de rookworst hier ook in opwarmen.
  2. Maak de snijbonen schoon en snij ze in dunne reepjes. Zet hier een pan water voor op het vuur. Blancheer de boontjes tot ze beetgaar zijn.
  3. Zet een pannetje op met de witte bonen en laat deze warm worden.
  4. Haal de rookworst eruit, giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn. Voeg de melk en de 50 gram boter toe totdat je een mooie aardappelpuree hebt. Breng deze op smaak met de mosterd, peper en zout.
  5. Voeg nu de snijbonen en de witte bonen toe en schep deze voorzichtig door.
  6. Serveer met de rookworst en de geklaarde boter.
Terug naar blog