Calamares fritos a la andaluza

Calamares fritos a la andaluza

Gefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje. Hier is een eenvoudig om het thuis te maken. Extra lekker met een beetje aioli.

Aantal porties: 4
Voorbereiding: 5 min
Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten:

  • 1 kilo inktvisringen
  • 120 gram bloem
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 3 theelepels zout
  • Plantaardige olie, om te frituren
  • 1 citroen

Bereidingswijze:

  1. Meng in een grote kom de bloem, paprika en zout. Haal de inktvisringen door de bloem en schud ze goed af.
  2. Verhit de plantaardige olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  3. Bak de inktvis in porties, af en toe draaiend, tot ze goudbruin en krokant zijn, ongeveer 2-3 minuten per portie.
  4. Leg de gefrituurde inktvis met een schuimspaan op een met keukenpapier beklede plaat om overtollige olie op te vangen.
  5. Snij de citroen in partjes. Serveer de gefrituurde inktvis warm met partjes citroen ernaast.

Regresar al blog
  • Croquetas de jamón

    Croquetas de jamón

    Crujientes por fuera y cremosas por dentro. Aún más deliciosas con una cerveza fría o una copa de vino.

    Ver receta 
  • Afbeelding van Pimientos de Padrón

    Pimientos de Padrón

    Estos pimientos verdes no son tan picantes como parecen. Los Pimientos de Padrón suelen ser suaves, pero tienen mucho sabor.

    Ver receta 
  • Calamares alla romana

    Calamares alla romana

    Los calamares a la romana son un plato popular que se come en todo el Mediterráneo, normalmente como aperitivo o como tapa.

    Ver receta 
  • Calamari Ripieni alla Siciliana

    Un plato clásico siciliano. Calamares pequeños rellenos de ajo, hierbas y piñones.

    Ver receta 
  • Bouyiourdi

    Bouyiourdi

    Bouyiourdi es una deliciosa cazuela griega. Ideal como entrante o guarnición en un Mezedes.

    Ver receta