Inktvis en octopus
Inktvis en octopus zijn populaire ingrediënten in veel keukens zoals de Mediterrane, Aziatische en Latijns-Amerikaanse keuken.
Ze worden gewaardeerd om hun malse en smaakvolle vlees, dat op verschillende manieren kan worden bereid, van grillen en braden tot sauteren en stoven.
Of je nu een liefhebber bent van zeevruchten en iets nieuws wilt proberen, inktvis en octopus zullen je smaakpupillen zeker intrigeren en verrukken.
Recepten met inktvis en octopus
-
Pulpo con chorizo y frijoles
Bekijk de receptLekkere pittige octopus met chorizo en bonen. Dit gerecht is het makkelijkst met schoongemaakte en voorgekookte octopus.
-
Pulpo a la gallega
Bekijk de receptenOctopus in Galicische stijl, ook wel bekend als "Pulpo a la Gallega", is een klassiek Spaans gerecht dat zowel eenvoudig als heerlijk is.
-
Calamares fritos a la andaluza
Bekijk de receptGefrituurde inktvis in Andalusische stijl, is een heerlijke tapa die populair is in heel Spanje. Extra lekker met een beetje aioli.
-
Calamares alla romana
Bekijk de receptInktvis in Romeinse stijl is een populair gerecht dat in heel het Middellandse Zeegebied wordt gegeten.
Altijd inspiratie
De lekkerste recepten krijg je elke week via e-mail