Bietensalade met vinaigrette

Bietensalade met vinaigrette

Dit voorgerecht is een echt hele oude klassieker. Deze rode bieten kunnen ook heel goed worden gebruikt als bijgerecht. Het zuur van de vinaigrette en de aardse smaken gaan goed samen. In dit gerecht wordt er kervel gebruikt, maar je kunt dit ook vervangen door bieslook, dille of peterselie.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 10 min

Ingrediënten:

  • 4 middelgrote voorgekookte rode bieten
  • 4 eetlepels kervel
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 6 eetlepels olie
  • 2 sjalotjes
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Maak de vinaigrette door de witte wijnazijn samen met de olie goed door te kloppen.
  2. Snipper de sjalotjes en voeg deze toe aan de vinaigrette.
  3. Snij de bieten in blokjes en doe ze in een kom. Giet de vinaigrette erdoor en breng het geheel op smaak met peper en zout.
  4. Snij de kervel fijn en schep deze nu door de salade.
  5. Doe de bietensalade in een paar mooie glaasjes en serveren maar.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.