Salade au chèvre chaud

Salade au chèvre chaud

Salade met gegrilde geitenkaas, een echte Franse klassieker. Deze simpele salade is snel te maken en is heerlijk als lunch of als een voorgerecht.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 20 min

Ingrediënten

  • 2 stevige geitenkaasjes, of een rolletje geitenkaas
  • 4 sneetjes stokbrood
  • Olijfolie extra vierge
  • 175 gram gemende slablaadjes
  • 2 eetlepels gesnipperde bieslook of peterselie
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel dijonmosterd
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 eetlepel droge witte wijn
  • 3 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • Zout en versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze

  1. Maak de knoflookteen schoon en snij deze doormidden en wrijf een kom in met de snijkanten van de knoflook. Voeg de witte wijnazijn en witte wijn toe. Voeg al roerend met een garde druppelsgewijs de olijfolie toe. Voeg als laatste de mosterd toe en roer deze goed door. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
  2. Zet de grill (oven) op de hoogste stand. Druppel een beetje olijfolie over de plakjes stokbrood en leg ze onder de grill. Snij ondertussen 4 plakken geitenkaas. Zodra de broodje mooi goudbruin zijn geworden worden draai je deze om en leg een geitenkaasje op elk broodje. Sprenkel een beetje olijfolie over de geitenkaasjes en zet ze in de oven totdat ook deze mooi verkleuren.
  3. Doe de gemengde slablaadjes in de slakom en mix deze goed door de vinaigrette. Verdeel de sla vervolgens over 4 borden. Leg op elk bord een broodje met geitenkaas en garneer met de bieslook of peterselie
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.