Classic coleslaw

Classic coleslaw

Deze klassieke salade is perfect bij alles wat van een barbecue komt en op broodjes. Het is het perfecte bijgerecht dat nooit uit de toon valt.

Aantal personen: 4 tot 6
Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:

De salade

  • Halve groene kool
  • Halve rode kool
  • 3 wortels
  • 4 lente-uitjes

Dressing

  • 2 limoenen
  • 5 eetlepels mayonaise
  • 5 eetlepels karnemelk
  • 2 theelepels witte wijnazijn
  • 1 theelepel gerookte paprika poeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Maak de dressing door de limoenen uit te knijpen boven een mengkom. Voeg hier de mayonaise, karnemelk, witte wijnazijn aan toe.
  2. Breng op smaak met de gerookte paprikapoeder, peper en zout
  3. Snij de rode en groene kool zo fijn mogelijk. Snij de wortels in dunne reepjes en de lente-uitjes in ringen.
  4. Doe de dressing er over en mix goed door elkaar.
Terug naar blog
  • Creamy cucumber salad

    Deze heerlijke komkommersalade is een makkelijk bijgerecht dat perfect past bij een zomerse maaltijd of bij de barbecue.

    Bekijk recept 
  • Benedictine spread

    Benedictine spread

    Het oorspronkelijk recept is bedacht door Jennie Carter Benedict, uit Louisville, Kentucky ergens rond 1900.

    Bekijk recept 
  • Witlofsalade met melisse

    Witlofsalade met melisse

    Dit is een heerlijke voorjaarsalade met de frisse smaak van melisse. Deze salade is lekker als lunchgerecht of als bijgerecht.

    Bekijk recept