Benedictine spread

Benedictine spread

Het oorspronkelijk recept is bedacht door Jennie Carter Benedict, uit Louisville, Kentucky ergens rond 1900.

Ingrediënten:

Voor de dip

  • 200 gram roomkaas (Monchou, Philadelphia)
  • 1 komkommer
  • 4 takjes dille
  • 2 lente uien
  • ½ limoen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • Peper en zout
  • Cayennepeper

Om te dippen

  • 2 wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 2 paprika’s
  • Bosje radijsjes met blad
  • 1 stokbrood
  • Scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Zet de oven aan op 180 graden. Snij het stokbrood in plakjes leg deze op een schaal, besprenkel wat met olijfolie. Laat de broodjes mooi goudbruin worden.
  2. Schil de komkommer, verwijder de zaadlijsten, snij in grove stukken en doe deze in een keukenmachine.
  3. Was de lente ui, verwijder de onderkanten en voeg deze toe aan de keukenmachine samen met de roomkaas, dille en mayonaise.
  4. Knijp de limoen uit en voeg deze toe aan de keukenmachine en maak nu alles mooi fijn. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de Cayennepeper naar smaak toe voor een extra kick.
  5. Was alle resterende groenten, schil de wortel, ontdoe de paprika van de zaadjes en zaadlijsten en snijd deze samen met de bleekselderij in repen. Doe dit ni
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.