Creamy cucumber salad

Creamy cucumber salad

Deze heerlijke komkommersalade is een makkelijk bijgerecht dat perfect past bij een zomerse maaltijd of bij de barbecue.

Aantal personen: 4
Marineren: 30 min
Bereiding: 10 min

Ingrediënten:

  • 2 komkommers
  • 200 gram zure room
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Paar takjes dille
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Doe de zure room en de witte wijnazijn in een grote kom.
  2. Snij de dille fijn en pers de knoflook uit en voeg deze samen met de suiker aan de kom toe.
  3. Meng de ingrediënten goed en breng op smaak met de peper.
  4. Was de komkommer en snij deze samen met de ui in dunne plakken. Voeg deze nu toe aan de kom en meng alles nu goed.
  5. Zet de salade nu minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen doortrekken.
Terug naar blog
  • Classic coleslaw recept

    Classic coleslaw

    Deze klassieke salade is perfect bij alles wat van een barbecue komt. Het is het perfecte bijgerecht dat nooit uit de toon valt.

    Bekijk recept 
  • Zoetzure komkommer

    Zoetzure komkommer

    Zoetzure komkommer is een ouderwets supermakkelijk recept dat altijd op is als het op tafel staat.

    Bekijk recept 
  • Bietensalade met vinaigrette

    Deze bietensalade is een echt hele oude klassieker. Deze rode bieten kunnen ook heel goed worden gebruikt als bijgerecht.

    Bekijk recept 
  • Salade des Lords

    Salade des Lords

    Een klassieke lichte sinaasappel salade met crème fraîche en noten, ideaal voor als het buiten warm is.

    Bekijk recept 
  • Waldorf salade

    Dit is een van de oudste salades, gemaakt door Oscar Tschirky in 1896 in het Waldorf-Astoria Hotel in New York.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van venkelsalade met aardbeiendressing

    Venkelsalade met aardbeiendressing

    Een simpele venkelsalade die prima te combineren is met een stukje vis. Deze salade smaakt ook prima bij een barbecue.

    Bekijk recept