Witlofsalade met melisse

Witlofsalade met melisse

Dit is een heerlijke voorjaarsalade met de frisse smaak van melisse. Deze salade is lekker als lunchgerecht en past bij vele gerechten als bijgerecht.

Aantal personen: 4
Bereidingstijd: 15 min

Ingrediënten:

Salade

  • 6 witlofstronken
  • 4 eetlepels walnoten
  • 2 eetlepels rozijnen en/of krenten
  • 4 eetlepels melisseblaadjes

Dressing

  • 10 dl azijn
  • 30 dl olie
  • Halve ui
  • 2 theelepels grove mosterd
  • Peper en zout
  • 1 eetlepel suiker
  • Half bosje peterselie

Bereidingswijze:

  1. Doe de azijn in een kom. Voeg vervolgens al kloppen met een garde de olie druppelsgewijs toe. Klop vervolgens de mosterd door het mengsel en daarna de suiker. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Snipper de halve ui en vermeng deze in de dressing. Hak de peterselie fijn en vermeng deze ook met dressing.
  3. Verwijder het kontje van de witloofstronken en snij deze doormidden. Verwijder het bittere hard van de witlof en snij vervolgens de witlof fijn.
  4. Meng de witlof met de dressing en de rozijnen in een grote kom.
  5. Hak de walnoten grof en snij de melisseblaadjes fijn en voeg deze ook toe.
  6. Meng de salade goed en klaar voor gebruik!

Variatietip, voeg nog wat gedroogde abrikozen toe voor wat meer zoetigheid.

Terug naar blog
  • Hollandse hieuwe haringsalade

    De haringsalade is een klassieker in de Nederlandse keuken, perfect als voorgerecht of lichte maaltijd.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van venkelsalade met aardbeiendressing

    Venkelsalade met aardbeiendressing

    Een simpele venkelsalade die prima te combineren is met een stukje vis. Deze salade smaakt ook prima bij een barbecue.

    Bekijk recept 
  • Classic coleslaw recept

    Classic coleslaw

    Deze klassieke salade is perfect bij alles wat van een barbecue komt. Het is het perfecte bijgerecht dat nooit uit de toon valt.

    Bekijk recept