Monika cocktail met kip

Monika-cocktail met kip

Een echte klassieker uit grootmoeders receptenboek: de Monika-cocktail met kip. Deze feestelijke salade met malse kip, romige cocktailsaus en zoete ananas was jarenlang niet weg te denken van bruiloften, buffetten en verjaardagen. Simpel, snel en onweerstaanbaar retro – en wat ons betreft helemaal terug van weggeweest!

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 10 min

Ingrediënten:

  • 2 kipfilets
  • 100 ml mayonaise
  • 2 eetlepels ketchup
  • 1 eetlepels cognac of whisky
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • Snufje zout en peper
  • 1 blikje ananas op sap
  • 4 blaadjes kropsla of ijsbergsla
  • Optioneel: cocktailuitjes, perzikstukjes of een gekookt eitje

Voorbereiding:

  1. Kook of gril de kipfilet totdat deze gaar zijn. Laat de kipfilet afkoelen en snij deze vervolgens in blokjes
  2. Laat de ananas uitlekken en snij deze in blokjes

Bereiding:

  1. Maak de cocktailsaus: meng in een kommetje de mayonaise, ketchup, cognac, citroensap, mosterd, zout en peper tot een romige saus.
  2. Meng de kipblokjes en ananasstukjes voorzichtig door de saus.
  3. Bekleed glazen of kommetjes met een blaadje sla en schep het mengsel erin.
  4. Garneer met een partje ei, een cocktailuitje of een plakje augurk voor de ultieme retro-look.
  5. Zet 15 minuten in de koelkast voor het serveren. Serveer koud!
Terug naar blog