
Monika-cocktail met kip
Een echte klassieker uit grootmoeders receptenboek: de Monika-cocktail met kip. Deze feestelijke salade met malse kip, romige cocktailsaus en zoete ananas was jarenlang niet weg te denken van bruiloften, buffetten en verjaardagen. Simpel, snel en onweerstaanbaar retro – en wat ons betreft helemaal terug van weggeweest!
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 10 min
Ingrediënten:
- 2 kipfilets
- 100 ml mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepels cognac of whisky
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- Snufje zout en peper
- 1 blikje ananas op sap
- 4 blaadjes kropsla of ijsbergsla
- Optioneel: cocktailuitjes, perzikstukjes of een gekookt eitje
Voorbereiding:
- Kook of gril de kipfilet totdat deze gaar zijn. Laat de kipfilet afkoelen en snij deze vervolgens in blokjes
- Laat de ananas uitlekken en snij deze in blokjes
Bereiding:
- Maak de cocktailsaus: meng in een kommetje de mayonaise, ketchup, cognac, citroensap, mosterd, zout en peper tot een romige saus.
- Meng de kipblokjes en ananasstukjes voorzichtig door de saus.
- Bekleed glazen of kommetjes met een blaadje sla en schep het mengsel erin.
- Garneer met een partje ei, een cocktailuitje of een plakje augurk voor de ultieme retro-look.
- Zet 15 minuten in de koelkast voor het serveren. Serveer koud!