
Monika-cocktail met kip
Een echte klassieker uit grootmoeders receptenboek: de Monika-cocktail met kip. Deze feestelijke salade met malse kip, romige cocktailsaus en zoete ananas is onweerstaanbaar retro – en weer helemaal terug van weggeweest!
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 20 min
Bereiding: 10 min
Totale bereiding: 30 min
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 kipfilets
- 100 ml mayonaise
- 2 eetlepels ketchup
- 1 eetlepel cognac of whisky
- 1 theelepel citroensap
- 1 theelepel mosterd
- Snufje zout
- Snufje peper
- 1 blikje ananas op sap
- 4 blaadjes kropsla of ijsbergsla
- Optioneel: cocktailuitjes, perzikstukjes of een gekookt eitje
Voorbereiding
- Kook of gril de kipfilets tot ze gaar zijn. Laat afkoelen en snijd in blokjes.
- Laat de ananas uitlekken en snijd in stukjes.
Bereiding
- Maak de cocktailsaus: meng mayonaise, ketchup, cognac, citroensap, mosterd, zout en peper tot een gladde saus.
- Voeg kip en ananas toe aan de saus en meng voorzichtig.
- Bekleed glazen of kommetjes met een blaadje sla en schep het mengsel erin.
- Garneer optioneel met ei, cocktailuitje of plakje augurk.
- Laat 15 minuten koelen in de koelkast. Serveer koud.