
Rijstsalade met citroen en dille
Deze frisse koude rijstsalade met citroenrasp en dille is het perfecte bijgerecht bij vis. Het combineert lichte zuren en kruiden die mooi contrasteren met een rijke tomatensaus.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Totale bereiding: 35 minuten + afkoelen
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 250 gram rijst
- 1 biologische citroen
- paar takjes verse dille
- 1 klein sjalotje
- 2 lente-uitjes
- olijfolie
- zout
- versgemalen peper
Voorbereiding
- Kook de rijst beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af, spoel kort met koud water en laat goed uitlekken en afkoelen.
- Rasp de schil van de citroen en pers een halve uit.
- Pel en snipper de sjalot fijn.
- Snijd de lente-uitjes in fijne ringetjes.
- Hak de dille fijn.
Bereiding
- Doe de afgekoelde rijst in een ruime kom.
- Voeg citroenrasp, citroensap, een scheut olijfolie, dille, sjalot en lente-ui toe.
- Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
- Schep alles luchtig door elkaar en serveer gekoeld.