Côtes de porc à la provençale

Côtes de porc à la provençale

Deze Provençaalse karbonades brengen de zon van Zuid-Frankrijk op je bord. Ze worden langzaam gestoofd in een saus van tomaten, knoflook, olijven en kruiden — eenvoudig, geurig en vol mediterrane smaak.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 40 minuten
Totale bereiding: 55 minuten

Ingrediënten

  • 4 karbonades
  • 3 rijpe tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 80 g olijven
  • 100 ml witte wijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • Zout en versgemalen peper

Voorbereiding

  • Dep de karbonades droog en bestrooi met zout en peper.
  • Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  • Snijd de paprika in reepjes en de tomaten in blokjes.

Bereiding

  1. Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan. Bak de karbonades aan beide kanten goudbruin en haal ze uit de pan.
  2. Fruit de ui en knoflook 3 minuten in dezelfde pan. Voeg de paprika toe en bak nog 5 minuten.
  3. Voeg de tomaten, Provençaalse kruiden en witte wijn toe. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.
  4. Leg de karbonades terug in de pan, voeg de olijven toe, dek af en laat 25 minuten zachtjes sudderen tot het vlees mals is.
  5. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Serveertip

Serveer met Provençaalse aardappeltjes, pasta of een stukje stokbrood om de saus op te deppen. Een frisse groene salade met vinaigrette past er perfect bij.

Terug naar blog
  • Daube de Boeuf

    Daube de Boeuf

    Daube de Boeuf is een klassiek Frans stoofgerecht uit de Provence, rijk aan diepe smaken van rode wijn, rundvlees en kruiden.

    Bekijk recept 
  • Foie de veau à la Lyonnaise

    Foie de veau à la Lyonnaise

    Een klassieker uit de Franse keuken: kalfslever op Lyonnaise wijze. Rijk van smaak, eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar met gekaramelliseerde uien en een vleugje azijn.

    Bekijk recept 
  • Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.

    Bekijk recept