Frittata
Een frittata is een heerlijk gerecht dat populair is in de Italiaanse keuken. Het is een soort omelet of gebakken ei, vaak verrijkt met verschillende ingrediënten zoals groenten, kaas, vleeswaren en kruiden.
Aantal personen: 2
Bereidingstijd: 20 min
Ingrediënten:
- 4 eieren
- 60 dl melk
- 1 ui
- 1 tomaat
- 50 g mozzarella
- Verse basilicumblaadjes
- Zout en peper naar smaak
- 1 eetlepel olijfolie
Voorbereiding:
- Pel de ui en snipper deze fijn
- Was de tomaat en snij deze in plakjes
- Snij de mozzarella in kleine stukjes
Bereidingswijze:
- Klop de eieren en melk samen in een kom. Breng op smaak met zout en peper.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de ui tot ze zacht is.
- Voeg de plakjes tomaat toe en bak kort.
- Giet het eimengsel over de groenten in de pan.
- Strooi de mozzarella over het eimengsel.
- Bak de frittata op laag vuur tot de onderkant stevig is.
- Plaats de pan onder de grill (oven) om de bovenkant te laten stollen en goudbruin te laten kleuren.