Schuimomelet met geitenkaas en vijgenjam
Dit omelet gerecht is zeer makkelijk te maken maar smaakt net even wat anders dan een normale omelet.
- Voorbereiding:
- 5 minuten
- Bereiding:
- 10 minuten
- Aantal porties: 1 omelet
Ingredienten:
- 2 eieren
- 2 eetlepels melk
- 2 eetlepels vijgenjam
- Paar blaadjes basilicum
- 30 gram geitenkaas
- Scheutje olijfolie
- Peper en zout
Voedingswaarden:
- Energie 560 kcal
- Vet 57,4 gram
- Koolydraten 6,6 gram
- Eiwit 1,4 gram
- Suiker 1 gram
- Vezels 1,9 gram
- Zout 0,8 gram
*Deze waarden zijn bij benadering,
Dit is een basisrecept. Je kunt de jam vervangen voor bijvoorbeeld chutney en je kunt er allerlei kruiden aan toevoegen. Je kunt er allerlei garnituren aan toevoegen zoals zoetzure bloemkool, augurken of een beetje sla.
Bereidingswijze:
- Scheidt het eidooiers van het eiwit. Klop het eigeel los met de melk. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Klop de eiwitten op totdat je mooie pieken kunt laten staan. Sla het niet te stijf op.
- Meng het opgeklopte eiwit nu door het eigeel voorzichtig met een spatel zodat je niet de lucht eruit haal.
- Laat een pan goed heet worden en giet hier een scheutje olijfolie in. Giet vervolgens het eiermengsel in de pan en draai het vuur terug op halfhoog vuur, meestal standje 6 á 7 op een inductieplaat.
- Zodra het de omelet een beetje stevigheid krijgt verdeel je de geitenkaas, vijgenjam en de basilicumblaadjes
- Doe en deksel op de pan en wacht nu ongeveer 3 minuten totdat de onderkant van de omelet mooi goudbruin is.
- Doe de omelet op een bord op de bekende halve maan manier en garneer met iets lekkers.