
Gepofte zoete aardappel
Gepofte zoete aardappels van de BBQ krijgen extra smaak door een huisgemaakte kruidenboter met rozemarijn, bosui en specerijen. Perfect als bijgerecht voor een zomerse grillavond!
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Totale bereiding: 40 min
Ingrediënten
- 4 grote zoete aardappels
- 200 gram roomboter
- 2 knoflookteentjes
- 4 bosuitjes
- 2 takjes rozemarijn
- 2 theelepels gemberpoeder
- 2 theelepels kaneelpoeder
- Zout en peper
Benodigdheden
- Zilverfolie
Voorbereiding
- Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in vier grote stukken.
- Maak vier pakketjes van zilverfolie en leg de zoete aardappel erin.
- Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
- Snijd de bosui in ringen en hak de knoflook fijn.
Bereiding
- Doe de roomboter in een kom en voeg rozemarijn, bosui, knoflook, gemberpoeder, kaneelpoeder, peper en zout toe.
- Meng tot een smeuïge kruidenboter.
- Verdeel de boter over de vier foliepakketjes en vouw ze goed dicht.
- Leg de pakketjes op de barbecue en gaar ze 20–25 minuten.