Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappels van de BBQ krijgen extra smaak door een huisgemaakte kruidenboter met rozemarijn, bosui en specerijen. Perfect als bijgerecht voor een zomerse grillavond!

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Bereiding: 25 min
Totale bereiding: 40 min

Ingrediënten

  • 4 grote zoete aardappels
  • 200 gram roomboter
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 bosuitjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Zout en peper

Benodigdheden

  • Zilverfolie

Voorbereiding

  1. Boen de zoete aardappels schoon en snijd ze in vier grote stukken.
  2. Maak vier pakketjes van zilverfolie en leg de zoete aardappel erin.
  3. Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn.
  4. Snijd de bosui in ringen en hak de knoflook fijn.

Bereiding

  1. Doe de roomboter in een kom en voeg rozemarijn, bosui, knoflook, gemberpoeder, kaneelpoeder, peper en zout toe.
  2. Meng tot een smeuïge kruidenboter.
  3. Verdeel de boter over de vier foliepakketjes en vouw ze goed dicht.
  4. Leg de pakketjes op de barbecue en gaar ze 20–25 minuten.
Terug naar blog
  • Runderworst met zoete aardappel

    Runderworst met zoete aardappel

    Verwarmende ovenschotel met runderworst, zoete aardappel en geurige koek- en speculaaskruiden.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Candied sweet potatoes

    Candied sweet potatoes

    Lekker bijgerecht, de combinatie van kaneel, gember en mapple siroop is echt onweerstaanbaar.

    Bekijk recept