Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappel

Gepofte zoete aardappels met kruidenboter op de BBQ, kan een recept nog lekkerder klinken? Deze eigen gemaakte kruidenboter zorgt ervoor dat deze zoete aardappels het perfect bijgerecht zijn voor jouw barbecuefeest.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Totale bereidingstijd: 40 min

Ingrediënten:

  • 4 grote zoete aardappels
  • 200 gram roomboter
  • 2 knoflookteentjes
  • 4 bosuitjes
  • 2 takjes rozemarijn
  • 2 theelepels gemberpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Zout en peper

Benodigdheden:

  • Zilverfolie

Bereidingswijze:

  1. Boen de zoete aardappels goed schoon onder de kraan. Snij ze in vier grote delen. Maak 4 pakketjes van zilverfolie en leg daar de zoete aardappel op.
  2. Doe de room boter in een kom. Haal de blaadjes van de rozemarijn en hak deze fijn en doe deze in de kom
  3. Snij de bosui in mooie ringen en pel de knoflook en hak deze fijn. Doe dit alles in de kom.
  4. Voeg de gember- en kaneel poeder toe. Meng alles goed door elkaar.
  5. Breng op smaak met peper en zout
  6. Verdeel de boter over de vier pakketjes en vouw de pakketjes dicht. De pakketjes hebben ongeveer 20 á 25 minuten nodig om gaar te worden.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.