Lavas-boter

Lavas-boter

Deze lavasboter heeft een diepe, hartige smaak die doet denken aan maggi. Perfect bij aardappelgerechten, gegrilde groenten of op een stukje warm brood.

Aantal personen: 4 porties
Voorbereiding: 5 minuten
Bereiding: 5 minuten
Totale bereiding: 10 minuten

Ingrediënten

  • 125 gram roomboter (kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel verse lavas (maggiplant), fijngehakt
  • 1/2 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel citroensap
  • Zout en witte peper naar smaak

Voorbereiding

  • Laat de roomboter op kamertemperatuur zacht worden.
  • Hak de lavas fijn.

Bereiding

  1. Roer de lavas, mosterd en citroensap door de zachte boter.
  2. Breng op smaak met zout en witte peper.
  3. Serveer direct of vorm tot een rol in bakpapier en bewaar gekoeld.
Terug naar blog
  • Honing-tijmboter

    Deze honing-tijmboter is zacht, lichtzoet en kruidig tegelijk. Perfect bij geroosterde maïskolven, kipgerechten of op versgebakken brood.

    Bekijk recept 
  • Gepofte aardappel met crème fraîche

    Gepofte aardappel met crème fraîche

    Heerlijk simpel bijgerecht ideaal voor de barbecue. De crème fraîche kun je makkelijk vervangen door zure room of eventueel zelfs yoghurt.

    Bekijk recept 
  • Gepofte zoete aardappel

    Gepofte zoete aardappels van de BBQ krijgen extra smaak door een huisgemaakte kruidenboter

    Bekijk recept 
  • Lavas-selderijzout met laurier en ui

    Lavas-selderijzout met laurier en ui

    Een krachtig kruidenzout dat doet denken aan klassieke bouillon, ideaal voor stamppotten, soepen of geroosterde groenten.

    Bekijk recept