Honing-tijmboter

Honing-tijmboter

Deze boter is zacht, lichtzoet en kruidig. Heerlijk bij gegrilde maïs, kip of simpelweg op warm brood.

Opbrengst: ca. 125 g boter
Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 125 g roomboter (op kamertemperatuur)
  • 1 eetlepel vloeibare honing
  • 1 eetlepel verse tijmblaadjes, fijngehakt
  • Grof zeezout naar smaak

Voorbereiding & Bereiding

  1. Laat de roomboter zacht worden op kamertemperatuur.
  2. Verwijder de blaadjes van de tijmtakjes en hak deze fijn.
  3. Meng de honing en gehakte tijm door de boter tot een egaal geheel.
  4. Breng op smaak met grof zeezout.
  5. Serveer direct of vorm tot een rol en laat opstijven in de koelkast.
Terug naar blog
  • Gepofte aardappel met crème fraîche

    Gepofte aardappel met crème fraîche

    Heerlijk simpel bijgerecht ideaal voor de barbecue. De crème fraîche kun je makkelijk vervangen door zure room of eventueel zelfs yoghurt.

    Bekijk recept 
  • Gepofte zoete aardappel

    Gepofte zoete aardappels van de BBQ krijgen extra smaak door een huisgemaakte kruidenboter

    Bekijk recept 
  • Pompoensoep

    Pompoensoep

    Supergezond en hartstikke lekker, pompoen soep is ongelooflijk simpel zelf te maken. Het perfecte eten in het herfstseizoen.

    Bekijk recept