
Rogan josh
Rogan Josh is een heerlijk en aromatisch gerecht uit de Kashmiri keuken, dat meestal wordt bereid met lamsvlees. Het is rijk gekruid en wordt langzaam gegaard voor een intense smaakbeleving.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 min
Bereiding: 2 uur
Totale bereiding: 2 uur 10 min
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram lamsvlees (of kip of aardappelen)
- 2 grote uien
- 2 tomaten
- 2 eetlepels ghee (of olie)
- 1 eetlepel gemberpasta
- 1 eetlepel knoflookpasta
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 1 theelepel kardemompoeder
- 1 theelepel kruidnagelpoeder
- 1 theelepel kurkumapoeder
- 1 theelepel cayennepeper
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper
- 150 ml water
- Verse korianderblaadjes (ter garnering)
Voorbereiding
- Pel en snipper de uien.
- Was de tomaten en snijd ze in stukken.
- Mix alle droge kruiden in een kommetje.
- Bestrooi het lamsvlees met zout en peper.
Bereiding
- Verhit de ghee of olie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak het lamsvlees rondom bruin. Haal uit de pan en zet apart.
- Bak in dezelfde pan de uien tot ze zacht en goudbruin zijn. Voeg de gemberpasta en knoflookpasta toe en bak 1 minuut mee.
- Voeg de tomaten toe en bak tot ze een saus vormen.
- Voeg alle kruiden (behalve koriander) toe en meng goed. Voeg daarna het water toe en breng aan de kook.
- Doe het vlees terug in de pan. Zet het vuur laag, dek af en laat 1 tot 1,5 uur sudderen tot het vlees gaar is en de saus dikker wordt.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Serveer met korianderblaadjes als garnering. Lekker met rijst.