Geitenkaas met appels, honing en rozemarijn

Geitenkaas met appels, honing en rozemarijn

Deze geitenkaas met appels, honing en rozemarijn is een perfecte combinatie van zoet, hartig en kruidig. De zachte geitenkaas smelt prachtig over de appels, terwijl het spek voor een zoute balans zorgt. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht, lunch of feestelijk voorgerecht.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Oventijd: 15-20 minuten
Totale tijd: ± 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 appels (bijv. Elstar of Jonagold)
  • 2 á 3 eetlepels honing
  • 100 gram spek (gerookt of ontbijtspek
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 takje rozemarijn, fijngehakt
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

Stap 1: Ovenschaal voorbereiden

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de appels in dunne plakjes en leg ze dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.
  3. Druppel 1 eetlepel honing over de appels.

Stap 2: Geitenkaas & Spek toevoegen

  1. Snij het spek in reepjes en verdeel het gelijkmatig over de appels.
  2. Snij de geitenkaas in dunne plakken en leg deze er dakpansgewijs bovenop.

Stap 3: Kruiden & Afwerking

  1. Hak de rozemarijn fijn en strooi over de geitenkaas.
  2. Besprenkel met de resterende honing en eventueel een klein beetje olijfolie.
  3. Breng op smaak met een snufje zout en peper.

Stap 4: Bakken & Serveren

  1. Bak 15-20 minuten in de oven, tot de geitenkaas goudbruin is en het spek knapperig.
  2. Serveer direct met extra honing en eventueel geroosterde noten voor extra crunch.
Terug naar blog