Geitenkaas met appels, honing en rozemarijn

Geitenkaas met appels, honing en rozemarijn

Deze geitenkaas met appels, honing en rozemarijn is een smaakvol gerecht dat zoete, hartige en kruidige elementen prachtig combineert. Perfect als feestelijk voorgerecht, bijgerecht of lunch.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Totale bereiding: 30 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 2 appels (bijv. Elstar of Jonagold)
  • 2 à 3 eetlepels honing
  • 100 gram spek (gerookt of ontbijtspek)
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 1 takje rozemarijn
  • Zout en peper naar smaak

Voorbereiding

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter.
  • Snijd de appels in dunne plakjes.
  • Hak de rozemarijn fijn.

Bereiding

  1. Leg de appelplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en druppel er 1 eetlepel honing over.
  2. Snijd het spek in reepjes en verdeel over de appels.
  3. Snijd de geitenkaas in plakken en leg die bovenop het spek en de appels.
  4. Strooi de fijngehakte rozemarijn over de geitenkaas.
  5. Besprenkel met de resterende honing en breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak 15–20 minuten in de oven tot de geitenkaas goudbruin is en het spek knapperig.
Terug naar blog
  • Schuimomelet met geitenkaas en vijgenjam

    Schuimomelet met geitenkaas

    Dit omelet gerecht is zeer makkelijk te maken maar smaakt net even wat anders dan een normale omelet.

    Bekijk recept 
  • Gerookte makreel met appeltje

    Gerookte makreel met appeltje

    Lekkere frisse makreelsalade die prima als lunchgerecht kan dienen of als een lekker hapje bij de borrel.

    Bekijk recept 
  • Salade au chèvre chaud

    Salade au chèvre chaud

    Salade met gegrilde geitenkaas, een Franse klassieker. Deze salade is snel te maken en is heerlijk als lunch of als voorgerecht.

    Bekijk recept 
  • Rettich salade met appel en yoghurt

    Rettich salade met appel en yoghurt

    Deze frisse en knapperige salade combineert de pittige smaak van rettich met zoete appel en romige yoghurt.

    Bekijk recept 
  • Monika cocktail met kip

    Monika-cocktail met kip

    Deze feestelijke salade met malse kip, romige cocktailsaus en zoete ananas was jarenlang niet weg te denken an bruiloften, buffetten en verjaardagen.

    Bekijk recept 
  • Camembert met honing, tijm en noten

    Camembert met honing, tijm en noten

    Gebakken camembert is een klassiek Frans gerecht dat eenvoud combineert met rijke smaken.

    Bekijk recept