
Geitenkaas met appels, honing en rozemarijn
Deze geitenkaas met appels, honing en rozemarijn is een smaakvol gerecht dat zoete, hartige en kruidige elementen prachtig combineert. Perfect als feestelijk voorgerecht, bijgerecht of lunch.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 20 minuten
Totale bereiding: 30 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 appels (bijv. Elstar of Jonagold)
- 2 à 3 eetlepels honing
- 100 gram spek (gerookt of ontbijtspek)
- 150 gram zachte geitenkaas
- 1 takje rozemarijn
- Zout en peper naar smaak
Voorbereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Vet een ovenschaal in met een beetje olie of boter.
- Snijd de appels in dunne plakjes.
- Hak de rozemarijn fijn.
Bereiding
- Leg de appelplakjes dakpansgewijs in de ovenschaal en druppel er 1 eetlepel honing over.
- Snijd het spek in reepjes en verdeel over de appels.
- Snijd de geitenkaas in plakken en leg die bovenop het spek en de appels.
- Strooi de fijngehakte rozemarijn over de geitenkaas.
- Besprenkel met de resterende honing en breng op smaak met zout en peper.
- Bak 15–20 minuten in de oven tot de geitenkaas goudbruin is en het spek knapperig.