
Thousand Island dressing
Deze romige dressing met een lichtzoete toets komt uit de regio Thousand Islands aan de grens tussen Canada en de VS. Perfect voor salades, burgers of als dipsaus.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 0 minuten
Totale bereiding: 10 minuten + 30 minuten rusttijd
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 150 ml mayonaise (liefst huisgemaakt of van goede kwaliteit)
- 2 eetlepels ketchup (zonder kunstmatige zoetstoffen)
- 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing of fijne rietsuiker
- 2 eetlepels fijngehakte augurk
- 1 eetlepel fijngesnipperde ui of sjalot
- 1 theelepel fijngehakte peterselie (optioneel)
- Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak
Voorbereiding
- Hak de augurk fijn.
- Snipper de ui of sjalot zeer fijn.
- Hak eventueel de peterselie fijn.
Bereiding
- Meng mayonaise, ketchup, azijn of citroensap, mosterd en honing in een kom tot een gladde saus.
- Voeg de augurk, ui en eventueel peterselie toe en roer goed door.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Laat de dressing minstens 30 minuten rusten in de koelkast.