Thousand Island dressing banner

Thousand Island dressing

Deze romige dressing met een lichtzoete toets komt uit de regio Thousand Islands aan de grens tussen Canada en de VS. Perfect voor salades, burgers of als dipsaus.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 0 minuten
Totale bereiding: 10 minuten + 30 minuten rusttijd

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 150 ml mayonaise (liefst huisgemaakt of van goede kwaliteit)
  • 2 eetlepels ketchup (zonder kunstmatige zoetstoffen)
  • 1 eetlepel witte wijnazijn of citroensap
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing of fijne rietsuiker
  • 2 eetlepels fijngehakte augurk
  • 1 eetlepel fijngesnipperde ui of sjalot
  • 1 theelepel fijngehakte peterselie (optioneel)
  • Zout en versgemalen zwarte peper, naar smaak

Voorbereiding

  • Hak de augurk fijn.
  • Snipper de ui of sjalot zeer fijn.
  • Hak eventueel de peterselie fijn.

Bereiding

  1. Meng mayonaise, ketchup, azijn of citroensap, mosterd en honing in een kom tot een gladde saus.
  2. Voeg de augurk, ui en eventueel peterselie toe en roer goed door.
  3. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat de dressing minstens 30 minuten rusten in de koelkast.

 

Terug naar blog
  • Zigeunersaus

    Zigeunersaus

    De Zigeunersaus is bekend bij de schnitzel maar doet het ook erg goed als koude saus bij de barbecue.

    Bekijk recept 
  • Aardbeiensaus

    Aardbeiensaus

    Aardbeien zijn heerlijk maar soms heb je er gewoon te veel. Een oplossing is dan om een lekkere aardbeiensaus te maken.

    Bekijk recept