Prei

De prei is een groente die al gegeten werd door de Egyptische Pyramide bouwers. De prei is familie van de ui en is ook vandaag de dag een zeer gewaardeerde smaakmaker in de keuken.

Het onderste witte gedeelte van prei is het meest geschikt voor de gerechten waarbij de prei het hoofdingrediënt is. Het groener gedeelte van de prei is stug en is meer geschikt om in soepen, sauzen en stoofschotels te gebruiken.

Bij prei is het belangrijk dat je deze goed wast voordat je deze gebruikt omdat er zandresten in kunnen zitten. Dit is er makkelijk door de prei open te snijden en dan onder de koude kraan door te spoelen.

  • Prei kerriesoep

    Prei kerriesoep

    Romige prei kerriesoep, een heerlijke combinatie van zachte prei, kerriekruiden en een vleugje room.

    Bekijk recept 
  • Poireaux à la grecque

    Poireaux à la grecque

    De simpelste gerechten kunnen verrassend lekker zijn. Deze prei op Griekse wijze is een lekker licht begin van de maaltijd.

    Bekijk recept 
  • Spanakopitakia - Griekse preitaart

    Spanakopitakia

    Spanakopitakia is een overheerlijke preitaart uit Griekenland. Prei, fetakaas en filodeeg, wat kan hier nog mis aan gaan?

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van een Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine

    Deze hartige taart staat synoniem voor het woord quiche en is vernoemd naar de Lorraine regio.

    Bekijk recept