Aubergine

Aubergine is een groente die de wereld heeft veroverd. Het aanbod van de traditionele dieppaarse aubergine wordt aangevuld met prachtige varianten en kleuren.

Beschrijving
Aubergine komt van origine uit Myanmar en wordt in de Aziatische keukens al duizenden jaren gebruikt. Vanaf de 15e eeuw is de plant vanuit Andalusië meer en meer verspreid over Europa.

De meest bekende is natuurlijk de prachtige dieppaarse aubergine die te koop is in elke supermarkt in Nederland en België. Er zijn echter veel verschillende soorten aubergine van groot, klein, rond, geribbeld en in allerlei kleuren zoals wit, lichtpaars, gestreept en groen.

Aubergines kunnen in Nederland en België worden gekweekt maar dan wel onder glas. Aubergine heeft veel warmte nodig.

Kopen en bewaren
Bij het kopen hoef je bij een aubergine alleen te letten op een mooie glanzende schil. Als je zachtjes in een aubergine knijpt moet deze terugveren. Aubergines hoeven niet bewaard te worden in de koelkast.

In de keuken
Bestrooien de gesneden aubergines met zout en laat deze 30 minuten staan. De aubergine zal gaan zweten, dep voor de bereiding de aubergine droog. Op deze manier verdwijnt een deel van de bittere smaak.

 

 • Afbeelding van Melitzanosalata

  Melizanossaláta

  Melizanossaláta is een heerlijk aubergine salade uit de Griekse keuken. Dus ga je op de Griekse toer dan is dit een prima voorafje.

  Bekijk recept 
 • Ratatouille

  Ratatouille

  Ratatouille is een Provençaalse klassieker zal door ieder Frans gezin een beetje anders worden gemaakt.

  Bekijk recept 
 • Tian Provençal

  Tian Provençal

  Dit heerlijke simpele gerecht ziet zeer smakelijk uit. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van zomergroenten

  Bekijk recept