Cacık

Cacık

Cacık is een heerlijk, fris gerecht dat perfect past bij warme zomerdagen. Deze Turkse yoghurtdip is ideaal als bijgerecht bij kebabs of gewoon als verfrissende dip met brood.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 5 minuten
Totale bereiding: 15 minuten

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 500 gram dikke yoghurt
  • 1 komkommer
  • 2 teentjes knoflook
  • 15 ml olijfolie
  • 15 ml citroensap
  • 5 gram gedroogde munt
  • Zout
  • Versgemalen zwarte peper
  • Verse muntblaadjes (ter garnering)

Voorbereiding

  1. Schil en rasp de komkommer.
  2. Knijp het overtollige vocht uit de geraspte komkommer of laat uitlekken in een zeef.
  3. Hak de knoflook fijn.

Bereiding

  1. Doe de yoghurt in een kom en voeg knoflook, olijfolie en citroensap toe. Meng goed.
  2. Voeg de geraspte komkommer en gedroogde munt toe en roer tot alles goed gemengd is.
  3. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  4. Zet de cacık minstens 30 minuten in de koelkast.
  5. Garneer voor het serveren met verse muntblaadjes.

 

Terug naar blog
  • Gepofte aardappel met crème fraîche

    Gepofte aardappel met crème fraîche

    Heerlijk simpel bijgerecht ideaal voor de barbecue. De crème fraîche kun je makkelijk vervangen door zure room of eventueel zelfs yoghurt.

    Bekijk recept 
  • Pancar Salatası banner

    Pancar Salatası

    Een frisse, klassieke salade uit de Turkse keuken met gekookte bieten, romige yoghurt en knoflook.

    Bekijk recept 
  • Imam Bayıldı

    Gevulde Aubergine op Turkse wijze. Imam Bayıldı betekent letterlijk “de imam viel flauw”

    Bekijk recept