
Cacık
Cacık is een heerlijk, fris gerecht dat perfect past bij warme zomerdagen. Deze Turkse yoghurtdip is ideaal als bijgerecht bij kebabs of gewoon als verfrissende dip met brood.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 5 minuten
Totale bereiding: 15 minuten
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 500 gram dikke yoghurt
- 1 komkommer
- 2 teentjes knoflook
- 15 ml olijfolie
- 15 ml citroensap
- 5 gram gedroogde munt
- Zout
- Versgemalen zwarte peper
- Verse muntblaadjes (ter garnering)
Voorbereiding
- Schil en rasp de komkommer.
- Knijp het overtollige vocht uit de geraspte komkommer of laat uitlekken in een zeef.
- Hak de knoflook fijn.
Bereiding
- Doe de yoghurt in een kom en voeg knoflook, olijfolie en citroensap toe. Meng goed.
- Voeg de geraspte komkommer en gedroogde munt toe en roer tot alles goed gemengd is.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Zet de cacık minstens 30 minuten in de koelkast.
- Garneer voor het serveren met verse muntblaadjes.