Espinacas Catalanas
Deze Catalaanse spinazie is een licht en smaakvol bijgerecht met rozijnen en pijnboompitten. Door de spinazie kort te bakken, blijft de smaak fris en vol.
Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 10 minuten
Totale bereiding: 25 minuten
Ingrediënten
- 500 gram jonge spinazie
- 2 sjalotjes
- 70 gram pijnboompitten
- 70 gram rozijnen
- 3 eetlepels olijfolie
- Zeezout
- Zwarte peper
Voorbereiding
- Week de rozijnen 15 minuten in lauw water of sherry.
- Pel de sjalotjes en snipper ze fijn.
- Was de spinazie indien nodig en laat goed uitlekken.
Bereiding
- Verhit een grote pan en rooster de pijnboompitten tot ze lichtbruin zijn. Haal ze uit de pan.
- Verhit de olijfolie in de pan en fruit de sjalotjes zonder te kleuren.
- Voeg de spinazie toe en bak kort mee, zodat deze slechts deels slinkt.
- Laat de rozijnen uitlekken en voeg samen met de pijnboompitten toe.
- Breng op smaak met zeezout en zwarte peper. Serveer direct.