Mac 'n' Cheese

Mac 'n' Cheese

Mac 'n' Cheese is een klassiek gerecht dat in heel Amerika te bestellen is in de meeste restaurants en kroegen.

Aantal personen: 4
Voorbereiding: 15 min
Totale bereiding: 45 min

Ingrediënten:

  • 500 gram macaroni
  • Scheutje olijfolie
  • 50 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 750 ml melk
  • 250 ml kookroom
  • 1 laurierblad
  • 3 takjes tijm
  • 3 blaadjes salie
  • 1 theelepel nootmuskaat
  • 400 gram geraspte cheddar kaas
  • 200 gram geraspte Gruyere kaas
  • 150 gram broodkruimels of panko
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • Peper en zout

Bereidingswijze:

  1. Kook de macaroni volgens het pak beetgaar, giet af en meng een scheutje olijfolie door de macaroni.
  2. Maak een roux, smelt de boter in de pan. Roer de bloem door de gesmolten boter met een houtenlepel. De roux moet een mooie beetje glimmende bal worden die loslaat van de pan.
  3. Voeg daarna beetje bij beetje de melk toe terwijl je roert met een garde. Voeg daarna ook de kookroom toe.
  4. Maak een bouquet garni van het laurierblad, tijmtakjes en de salie en voeg die toe aan de saus.
  5. Breng de saus voorzichtig aan de kook, zet daarna zachter en laat de bouqet garni 15 min lekker mee sudderen.
  6. Zet de oven op de hoogste stand
  7. Verwijderd de bouquet garni en voeg daarna al roerend beetje bij beetje de Cheddar en de Gruyere kaas toe.
  8. Breng de saus op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  9. Doe de macaroni in een ovenschaal en overgiet deze met de saus.
  10. Doe het broodkruim in een mengkom en mix deze met de paprikapoeder en de Parmezaanse kaas. Strooi dit over de macaronischotel en gratineer deze in de oven totdat deze mooi goudbruin is geworden.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.