Romige komkommersalade

Romige komkommersalade

geschreven door , 14 Maart 2022

Romige komkommersalade

Deze heerlijke romige komkommersalade is een makkelijk bijgerecht. De lekkere frisse smaken van de komkommer en de dille past perfect bij een zomerse maaltijd, picknick of bij de barbecue.

Romige komkommersalade is makkelijk en snel te maken. In een paar minuutjes heb je een heerlijk bijgerecht op tafel staan.

  • Over dit recept

    • Voorbereiding: 10 minuten
    • Marineren: 30 minuten
    • Aantal personen: 4 porties
  • Voedingswaarden

    • 240 calories
    • 9 grams fat

Ingrediënten

  • 2 komkommers
  • 200 gram zure room
  • 2 eetlepels witte azijn
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • Paar takjes dille
  • Peper

Bereidingswijze:

  1. Doe de zure room en de witte wijnazijn in een grote kom.
  2. Snij de dille fijn en pers de knoflook uit en voeg deze samen met de suiker aan de kom toe.
  3. Meng de ingrediënten goed en breng op smaak met de peper.
  4. Was de komkommer en snij deze samen met de ui in dunne plakken. Voeg deze nu toe aan de kom en meng alles nu goed.
  5. Zet de salade nu minimaal 30 minuten in de koelkast zodat de smaken goed kunnen doortrekken.
Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.