Inmaken en wecken

Conserves et stérilisation

Faire des conserves et stériliser les aliments était autrefois une nécessité pour stocker l’abondance des récoltes en vue de l’hiver. Aujourd’hui, nous avons accès à presque tout tout au long de l’année, et cette tradition est parfois oubliée.

Pourtant, cette pratique est toujours bien vivante : confitures, compote de pommes, chutneys… Mais les possibilités ne s’arrêtent pas là. Fruits à l’alcool, confitures spéciales, légumes, poisson ou viande : les options sont infinies.

  • Ingelegde groene pepers

    Ingelegde groene pepers

    Wat te doen als je teveel groene pepers hebt? Inmaken natuurlijk zodat je later in het jaar nog wat lekkers te eten hebt.

    Bekijk recept 
  • Gember pruimen chutney

    Gember pruimen chutney

    Deze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen.

    Bekijk recept 
  • Pittige Pruimenchutney

    Pittige Pruimenchutney

    Een combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.

    Bekijk recept 
  • Kersenjam met vanille

    Kersenjam is lekker op een toastje, in de yoghurt en het smaakt ook heerlijk bij allerlei verschillende soorten kaas.

    Bekijk recept 
  • Zoetzure komkommer

    Concombre Aigre-Doux

    Le concombre aigre-doux est une recette ancienne et ultra simple qui disparaît toujours rapidement quand elle est servie à table.

    Voir la recette 
  • Kiwi jam

    Kiwi jam

    Simpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.

    Bekijk recept 
  • Wortels in honing en tijm

    Wortels in honing en tijm

    Deze ingelegde wortels in honing en tijm combineren een lichte zoetheid met de subtiele kruidige smaak van tijm

    Bekijk recept 
  • Ingelegde rode uien

    Deze ingelegde rode uien krijgen een extra smaakdimensie door mosterdzaad en korianderzaad.

    Bekijk recept 
  • Ingelegde zoetzure Bloemkool

    Ingelegde zoetzure bloemkool

    Ingelegde zoetzure bloemkool is niet alleen lekker maar voegt ook nog eens een prachtige kleur toe aan je gerechten.

    Bekijk recept