
Conserves et stérilisation
Faire des conserves et stériliser les aliments était autrefois une nécessité pour stocker l’abondance des récoltes en vue de l’hiver. Aujourd’hui, nous avons accès à presque tout tout au long de l’année, et cette tradition est parfois oubliée.
Pourtant, cette pratique est toujours bien vivante : confitures, compote de pommes, chutneys… Mais les possibilités ne s’arrêtent pas là. Fruits à l’alcool, confitures spéciales, légumes, poisson ou viande : les options sont infinies.
Recettes
-
Ingelegde groene pepers
Bekijk receptWat te doen als je teveel groene pepers hebt? Inmaken natuurlijk zodat je later in het jaar nog wat lekkers te eten hebt.
-
Gember pruimen chutney
Bekijk receptDeze chutney combineert de zoete smaak van pruimen met kruidige en aromatische specerijen.
-
Pittige Pruimenchutney
Bekijk receptEen combinatie vanzoete pruimen met een pittige kick van chilipepers. Perfect om een vleugje pit toe te voegen aan je gerechten.
-
Kersenjam met vanille
Bekijk receptKersenjam is lekker op een toastje, in de yoghurt en het smaakt ook heerlijk bij allerlei verschillende soorten kaas.
-
Concombre Aigre-Doux
Voir la recetteLe concombre aigre-doux est une recette ancienne et ultra simple qui disparaît toujours rapidement quand elle est servie à table.
-
Kiwi jam
Bekijk receptSimpele kiwi jam dit niet alleen lekker op een cracker maar ook prima bij kip of kalkoen past.
-
Wortels in honing en tijm
Bekijk receptDeze ingelegde wortels in honing en tijm combineren een lichte zoetheid met de subtiele kruidige smaak van tijm
-
Ingelegde rode uien
Bekijk receptDeze ingelegde rode uien krijgen een extra smaakdimensie door mosterdzaad en korianderzaad.
-
Ingelegde zoetzure bloemkool
Bekijk receptIngelegde zoetzure bloemkool is niet alleen lekker maar voegt ook nog eens een prachtige kleur toe aan je gerechten.