Courgette

Courgettes, ook bekend als zucchini, hebben hun oorsprong in Midden- en Zuid-Amerika. Ze werden duizenden jaren geleden gedomesticeerd door inheemse volkeren in deze regio's. De plant werd uiteindelijk verspreid naar Europa en andere delen van de wereld na de ontdekking van Amerika. Courgettes behoren tot de Cucurbitaceae-familie, waar ook andere populaire groenten zoals komkommers, pompoenen en meloenen toe behoren.

Groei van Courgettes
Courgetteplanten zijn eenjarige planten die gedijen in warme klimaten. Ze hebben goed doorlatende grond en veel zonlicht nodig. Deze planten kunnen zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. De plant produceert grote, brede bladeren en gele bloemen.

De mannelijke bloemen verschijnen meestal eerst, gevolgd door de vrouwelijke bloemen die een kleine courgette aan de basis hebben. Bestuiving vindt plaats door bijen en andere insecten. Courgettes groeien snel en moeten regelmatig worden geoogst om te voorkomen dat ze te groot en vezelig worden.

Gebruik in de Keuken
Courgettes zijn een veelzijdige groente en worden in veel keukens over de hele wereld gebruikt. Ze hebben een zachte smaak en een sappige textuur. De schil van courgettes is eetbaar en kan variëren van groen tot geel, afhankelijk van de variëteit.

Courgettes zijn een veelzijdige en heerlijke groente die gemakkelijk kan worden opgenomen in diverse culinaire creaties. Hun groeiproces en culinaire flexibiliteit maken ze een populaire keuze in de keukens over de hele wereld.

 • Calabacín al Ajillo

  Calabacín al Ajillo

  Calabacín al Ajillo is een verrukkelijk Spaans gerecht van sappige courgetteplakjes gebakken in een smaakvolle knoflooksaus.

  Bekijk recept 
 • Ratatouille

  Ratatouille

  Ratatouille is een Provençaalse klassieker zal door ieder Frans gezin een beetje anders worden gemaakt.

  Bekijk recept 
 • Tian Provençal

  Tian Provençal

  Dit heerlijke simpele gerecht ziet zeer smakelijk uit. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van zomergroenten

  Bekijk recept 
 • Moussaka

  Deze Griekse moussaka kost wel even wat moeite maar dan heb je ook een onwijs lekkere ovenschotel.

  Bekijk recept