Tomaat
Tomaat is een veelzijdige en smaakvolle groente die in veel verschillende recepten kan worden gebruikt. Tomaat is een belangrijk ingrediënt in de mediterrane keuken en wordt vaak gebruikt in gerechten zoals pastasauzen, salades, soepen en stoofschotels. Het kan rauw of gekookt worden gegeten en past goed bij andere groenten, vlees, vis en kaas.
Er zijn veel verschillende soorten tomaten om uit te kiezen, waaronder roma-tomaten, cherrytomaten, kerstomaten, tros-tomaten en vleestomaten. Elk van deze soorten heeft zijn eigen smaak en textuur, dus het is belangrijk om de juiste soort tomaat te kiezen voor het specifieke recept dat je maakt.
Vanuit culinair oogpunt wordt de tomaat beschouwd als een groente, maar vanuit botanisch oogpunt is het een fruit.
Recepten met tomaat
-
Tomate provençale
Bekijk receptDit is een heerlijk bijgerecht bij vis of vlees van de barbecue. Het kan gemaakt worden in de oven of op de barbecue.
-
Bruschette al pomodoro
Bekijk receptBruschette is een lekkere manier om een maaltijd te beginnen maar ook heerlijk bij de borrel.
-
Tian Provençal
Bekijk receptDit heerlijke simpele gerecht ziet zeer smakelijk uit. Dit gerecht wordt oorspronkelijk gemaakt van zomergroenten
-
Bouyiourdi
Bekijk receptBouyiourdi is een heerlijk Griekse ovenschotel. Ideaal als voor- of bijgerecht in een Mezedes,
Altijd inspiratie
De lekkerste recepten krijg je elke week via e-mail