Oma’s tomatensalade met zoetzure dressing

Koude bijgerechten

Koude bijgerechten zijn de frisse tegenhangers van warme hoofdgerechten. Ze brengen balans op tafel, voegen kleur en textuur toe, en zorgen vaak voor een verrassend smaakaccent. Denk aan knapperige salades, gemarineerde groenten, frisse dips of klassieke gerechten die koud worden geserveerd. Perfect voor zomerse dagen, buffetten, picknicks of als lichte aanvulling bij een uitgebreide maaltijd.

  • Aardappelsalade met kervel en mosterddressing

    Een smaakvolle, lauwwarme aardappelsalade met een pittige mosterddressing en verse kervel. Perfect als bijgerecht bij vlees, vis of vegetarische gerechten.
    Bekijk recept 
  • Oma’s tomatensalade met zoetzure dressing

    Oma’s tomatensalade met zoetzure dressing

    Deze eenvoudige tomatensalade is een echt familierecept, zoals oma het vroeger maakte. Met rijpe tomaten en een klassieke zoetzure dressing is dit een heerlijk bijgerecht.
    Bekijk recept 
  • Rettich salade met appel en yoghurt

    Rettich salade met appel en yoghurt

    Deze frisse en knapperige salade combineert de pittige smaak van rettich met zoete appel en romige yoghurt.
    Bekijk recept 
  • Pancar Salatası banner

    Pancar Salatası

    Een frisse, klassieke salade uit de Turkse keuken met gekookte bieten, romige yoghurt en knoflook.
    Bekijk recept 
  • Ensalada de zanahoria con vinagreta

    Wortelsalade met vinaigrette

    Een klassieke Spaanse wortelsalade met een frisse vinaigrette. Perfect als voorgerechtje of een bijgerecht.
    Bekijk recept 
  • Peperonata

    Peperonata

    Smaakvolle bijgerecht afkomstig uit het zuidelijke Italië. Dit recept kan op meerdere worden gemaakt afhankelijk van het seizoen.
    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Tzatziki

    Tzatziki

    Als je Grieks Mezze gaat eten dan is dit een onmisbaar bijgerecht. Het past overigens ook prima bij een barbecue buffet.
    Bekijk recept 
  • Zoetzure komkommer

    Zoetzure komkommer

    Zoetzure komkommer is een ouderwets supermakkelijk recept dat altijd op is als het op tafel staat.

    Bekijk recept 
  • Ingelegde rode uien

    Deze ingelegde rode uien krijgen een extra smaakdimensie door mosterdzaad en korianderzaad.

    Bekijk recept 
  • Ingelegde zoetzure Bloemkool

    Ingelegde zoetzure bloemkool

    Ingelegde zoetzure bloemkool is niet alleen lekker maar voegt ook nog eens een prachtige kleur toe aan je gerechten.

    Bekijk recept 
  • Ingelegde groene pepers

    Ingelegde groene pepers

    Wat te doen als je teveel groene pepers hebt? Inmaken natuurlijk zodat je later in het jaar nog wat lekkers te eten hebt.

    Bekijk recept 
  • Cacık

    Cacık is een heerlijk, fris gerecht dat perfect past bij warme zomerdagen. Deze Turkse yoghurtdip is ideaal als bijgerecht bij kebabs of gewoon als verfrissende dip met brood.

    Bekijk recept 
  • Rijstsalade met citroen en dille

    Deze frisse koude rijstsalade met citroenrasp en dille is het perfecte bijgerecht bij vis. Het combineert lichte zuren en kruiden die mooi contrasteren met een rijke tomatensaus.

    Bekijk recept