Hoofdgerechten met vlees
Van langzaam gegaarde rundstoofschotels tot robuuste gevogelte- of varkensgerechten: laat je verleiden door geurige kruiden, rijke sauzen en verrassende combinaties. Ga je voor comfortfood in de herfst, een feestelijk diner of gewoon een doordeweekse smaaksensatie? Hier ontdek je hoofdgerechten die vlees in de hoofdrol zetten — toegankelijk, inspirerend én heerlijk van smaak.
Hoofdgerechten met vlees
-
Daube de Boeuf
Daube de Boeuf is een klassiek Frans stoofgerecht uit de Provence, rijk aan diepe smaken van rode wijn, rundvlees en kruiden.Bekijk recept -
Côtes de porc à la provençale
Deze Provençaalse karbonades brengen de zon van Zuid-Frankrijk op je bord. Ze worden langzaam gestoofd in een saus van tomaten, knoflook, olijven en kruidenBekijk recept -
Limburgs zuurvlees
Limburgs zuurvlees is een heerlijk gerecht waarbij de azijn samen met de appelstroop zorgt voor een perfecte zoetzure harmonie.Bekijk recept -
Chicken Brunswick Stew
Heerlijke Southern kippenstoofpot die ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.Bekijk recept -
Runderworst met zoete aardappel
Verwarmende ovenschotel met runderworst, zoete aardappel en geurige koek- en speculaaskruiden.Bekijk recept -
Stifado
Deze stoofschotel wordt op verschillende ingrediënten gemaakt variërend per regio. Lekker met rijst of gebakken aardappelen.Bekijk recept -
Hete bliksem
Een heerlijke stamppot die misschien iets minder bekend is maar oh zo lekker in de wintertijd.Bekijk recept -
Blote billetjes in ’t gras
Bekijk receptDeze stamppot is een onvervalste klassieker uit de Nederlandse keuken. Heerlijk in de koudere maanden van het jaar.
-
Meatloaf
Bekijk receptAmerikaans gehaktbrood oftewel “meatloaf” met een Ketchup glazing boven en tussen het gehakt door.
-
Foie de veau à la Lyonnaise
Bekijk receptEen klassieker uit de Franse keuken: kalfslever op Lyonnaise wijze. Rijk van smaak, eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar met gekaramelliseerde uien en een vleugje azijn.
-
Pollo a la vasca
Bekijk receptEr bestaan vele verschillende varianten met dit heerlijke Baskische recept met chorizo worst, piperade tot Piment d’Espelette.
-
Rogan josh
Bekijk receptRogan Josh is een heerlijk en aromatisch gerecht uit de Kashmiri keuken, dat meestal wordt bereid met lamsvlees.
-
Boeuf Bourguignon
Bekijk receptBoeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.
-
Eendenborst met rode wijnsaus
Bekijk receptEendenborst met rode wijnsaus is een elegant, verwarmend gerecht – ideaal voor een herfstige of winterse avond. De rijke saus brengt de smaken van wijn, tijm en balsamico harmonieus samen.