Hoofdgerechten met vlees

Hoofdgerechten met vlees

Van langzaam gegaarde rundstoofschotels tot robuuste gevogelte- of varkensgerechten: laat je verleiden door geurige kruiden, rijke sauzen en verrassende combinaties. Ga je voor comfortfood in de herfst, een feestelijk diner of gewoon een doordeweekse smaaksensatie? Hier ontdek je hoofdgerechten die vlees in de hoofdrol zetten — toegankelijk, inspirerend én heerlijk van smaak.

  • Daube de Boeuf

    Daube de Boeuf

    Daube de Boeuf is een klassiek Frans stoofgerecht uit de Provence, rijk aan diepe smaken van rode wijn, rundvlees en kruiden.
    Bekijk recept 
  • Côtes de porc à la provençale

    Côtes de porc à la provençale

    Deze Provençaalse karbonades brengen de zon van Zuid-Frankrijk op je bord. Ze worden langzaam gestoofd in een saus van tomaten, knoflook, olijven en kruiden
    Bekijk recept 
  • Afbeelding van Limburgs zuurvlees

    Limburgs zuurvlees

    Limburgs zuurvlees is een heerlijk gerecht waarbij de azijn samen met de appelstroop zorgt voor een perfecte zoetzure harmonie.
    Bekijk recept 
  • Chicken Brunswick Stew

    Chicken Brunswick Stew

    Heerlijke Southern kippenstoofpot die ook worden gemaakt met rund, varken of bijvoorbeeld konijn.
    Bekijk recept 
  • Runderworst met zoete aardappel

    Runderworst met zoete aardappel

    Verwarmende ovenschotel met runderworst, zoete aardappel en geurige koek- en speculaaskruiden.
    Bekijk recept 
  • Stifado

    Stifado

    Deze stoofschotel wordt op verschillende ingrediënten gemaakt variërend per regio. Lekker met rijst of gebakken aardappelen.
    Bekijk recept 
  • Hete bliksem

    Hete bliksem

    Een heerlijke stamppot die misschien iets minder bekend is maar oh zo lekker in de wintertijd.
    Bekijk recept 
  • Blote billetjes in 't gras

    Blote billetjes in ’t gras

    Deze stamppot is een onvervalste klassieker uit de Nederlandse keuken. Heerlijk in de koudere maanden van het jaar.

    Bekijk recept 
  • Meatloaf

    Meatloaf

    Amerikaans gehaktbrood oftewel “meatloaf” met een Ketchup glazing boven en tussen het gehakt door.

    Bekijk recept 
  • Foie de veau à la Lyonnaise

    Foie de veau à la Lyonnaise

    Een klassieker uit de Franse keuken: kalfslever op Lyonnaise wijze. Rijk van smaak, eenvoudig te bereiden en onweerstaanbaar met gekaramelliseerde uien en een vleugje azijn.

    Bekijk recept 
  • Pollo a la vasca

    Pollo a la vasca

    Er bestaan vele verschillende varianten met dit heerlijke Baskische recept met chorizo worst, piperade tot Piment d’Espelette.

    Bekijk recept 
  • Rogan josh

    Rogan josh

    Rogan Josh is een heerlijk en aromatisch gerecht uit de Kashmiri keuken, dat meestal wordt bereid met lamsvlees.

    Bekijk recept 
  • Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon

    Boeuf Bourguignon is een heerlijke klassieker die geweldig smaakt. Serveer dit gerecht met geglaceerde uitjes en aardappelpuree.

    Bekijk recept 
  • Eendenborst met rode wijnsaus

    Eendenborst met rode wijnsaus

    Eendenborst met rode wijnsaus is een elegant, verwarmend gerecht – ideaal voor een herfstige of winterse avond. De rijke saus brengt de smaken van wijn, tijm en balsamico harmonieus samen.

    Bekijk recept