
Las frutas y verduras
Las frutas y verduras frescas son un placer para la vista y una fiesta para el paladar. Además, todos saben que también son saludables. La lista de productos disponibles es prácticamente interminable.
La clasificación de frutas y verduras a veces puede ser confusa. Se considera fruta a los productos dulces y carnosos que provienen de la flor de una planta. Las verduras son las partes comestibles de las plantas, como raíces, tallos, hojas y brotes. Por lo tanto, según esta definición, el tomate es una fruta y no una verdura. La ciencia es la ciencia, pero lo más importante es hacer algo delicioso con ello.
Verduras
-
Papa
Leer másLa papa es originaria de América del Sur y, junto con el arroz, el trigo y el maíz, es el alimento básico del mundo.
-
Andijvie
Lees meerAndijvie is verwant aan de witlof. Deze lekkere groente kan rauw, gekookt of gestoofd worden.
-
Aubergine
Lees meerAubergines bestaan in de traditionele dieppaarse aubergine aangevuld met prachtige varianten en kleuren.
-
Bloemkool
Lees meerBloemkool is een groente die door zijn veelzijdigheid kan verassen in smaak en toepassing.
-
Broccoli
Lees meerBroccoli is een veelzijdige groente die behoort tot de koolfamilie en geliefd is om zijn knapperige textuur en milde smaak.
-
Courgette
Lees meerCourgettes zijn een veelzijdige en heerlijke groente die gemakkelijk kan worden opgenomen in diverse culinaire creaties.
-
-
Paprika
Lees meerPaprika is een veelzijdige groente die in veel verschillende keukens over de hele wereld wordt gebruikt.
-
Prei
Lees meerDe prei is een groente die al gegeten werd door de Egyptische Pyramide bouwers . Ook nu is prei een gewaardeerde smaakmaker
-
Pompoen
Lees meerPompoen is een oud gewas dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Sinds de 16e eeuw heeft het zijn intrede in Europa gedaan.
-
Rijst
Lees meerIn grote gedeelten van de wereld is rijst het hoofdvoedsel. In de westerse wereld heeft rijst ook zijn plaats verdiend.
-
Rode biet
Lees meerMet de heerlijke zoete aardse smaak van de rode biet kunnen er tal van verschillende gerechten mee gemaakt worden.
-
Tomaat
Lees meerTomaat is een belangrijk ingrediënt in de keuken en wordt gebruikt in pastasauzen, salades, soepen en stoofschotels.
-
Selderij
Lees meerSelderij is een groente die bekend staat om zijn knapperige textuur en verfrissende smaak.
-
Uien
Lees meerUien zijn enorm belangrijk als smaakmaker in de keuken. Het is één van de gewassen die al duizenden jaren wordt gegeten.
-
Venkel
Lees meerOf je nu venkel rauw eet in een salade, roostert in de oven, venkel voegt een unieke en verfijnde smaak toe aan je maaltijden.
-
Witlof
Lees meerWitlof, ook bekend als Brussels lof of witloof. Het heeft een karakteristieke bittere smaak en een stevige textuur.
-
Wortel
Lees meerWortels zijn een van de meest populaire groenten ter wereld, geliefd om hun zoete smaak, knapperige textuur en veelzijdigheid.
-
Zoete aardappel
Lees meerDe zoete aardappel is een veelzijdige en voedzame groente die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt.
Fruit
-
Aardbei
Lees meerZodra aardbeien te koop zijn uit eigen land betekend dat de lente is aangebroken. Een heerlijke lekkernij voor jong en oud.
-
Appel
Lees meerAppels is een fruit dat vandaag de dag altijd te koop is in de winkel. Fruit dat al 10.000 jaar geleden door onze voorouders gegeten werd.
-
Blauwe bessen
Lees meerDe blauwe bes,Vaccinium corymbosumis heerlijke zoet en sappig. De bessen kunnen direct verwerkt of ingevroren worden.
-
Citroen
Lees meerCitroen is nagenoeg onmisbaar in de keuken. Het sap, de schil en het vruchtvlees wordt allemaal gebruikt.
-
Peer
Lees meerOorspronkelijk komt de peer uit Centraal-Azië. In de afgelopen drieduizend jaar is de peer verspreid over de hele wereld.