Las frutas y verduras

Las frutas y verduras frescas son un placer para la vista y una fiesta para el paladar. Además, todos saben que también son saludables. La lista de productos disponibles es prácticamente interminable.

La clasificación de frutas y verduras a veces puede ser confusa. Se considera fruta a los productos dulces y carnosos que provienen de la flor de una planta. Las verduras son las partes comestibles de las plantas, como raíces, tallos, hojas y brotes. Por lo tanto, según esta definición, el tomate es una fruta y no una verdura. La ciencia es la ciencia, pero lo más importante es hacer algo delicioso con ello.

  • Afbeelding van aardappels

    Papa

    La papa es originaria de América del Sur y, junto con el arroz, el trigo y el maíz, es el alimento básico del mundo.

    Leer más 
  • Andijvie

    Andijvie is verwant aan de witlof. Deze lekkere groente kan rauw, gekookt of gestoofd worden.

    Lees meer 
  • Aubergine

    Aubergine

    Aubergines bestaan in de traditionele dieppaarse aubergine aangevuld met prachtige varianten en kleuren.

    Lees meer 
  • Bloemkool banner

    Bloemkool

    Bloemkool is een groente die door zijn veelzijdigheid kan verassen in smaak en toepassing.

    Lees meer 
  • Broccoli banner

    Broccoli

    Broccoli is een veelzijdige groente die behoort tot de koolfamilie en geliefd is om zijn knapperige textuur en milde smaak.

    Lees meer 
  • Courgette met bloem

    Courgette

    Courgettes zijn een veelzijdige en heerlijke groente die gemakkelijk kan worden opgenomen in diverse culinaire creaties.

    Lees meer 
  • Komkommer

    Komkommers zijn een lid van de komkommerfamilie en groeien aan klimplanten.

    Bekijk recept 
  • Afbeelding van een paprika

    Paprika

    Paprika is een veelzijdige groente die in veel verschillende keukens over de hele wereld wordt gebruikt.

    Lees meer 
  • Afbeelding van gesneden prei

    Prei

    De prei is een groente die al gegeten werd door de Egyptische Pyramide bouwers . Ook nu is prei een gewaardeerde smaakmaker

    Lees meer 
  • Pompoen

    Pompoen is een oud gewas dat oorspronkelijk uit Zuid-Amerika komt. Sinds de 16e eeuw heeft het zijn intrede in Europa gedaan.

    Lees meer 
  • Rijst

    In grote gedeelten van de wereld is rijst het hoofdvoedsel. In de westerse wereld heeft rijst ook zijn plaats verdiend.

    Lees meer 
  • Rode biet

    Met de heerlijke zoete aardse smaak van de rode biet kunnen er tal van verschillende gerechten mee gemaakt worden.

    Lees meer 
  • Tomaat banner

    Tomaat

    Tomaat is een belangrijk ingrediënt in de keuken en wordt gebruikt in pastasauzen, salades, soepen en stoofschotels.

    Lees meer 
  • Selderij banner

    Selderij

    Selderij is een groente die bekend staat om zijn knapperige textuur en verfrissende smaak.

    Lees meer 
  • Uien banner

    Uien

    Uien zijn enorm belangrijk als smaakmaker in de keuken. Het is één van de gewassen die al duizenden jaren wordt gegeten.

    Lees meer 
  • Venkel banner

    Venkel

    Of je nu venkel rauw eet in een salade, roostert in de oven, venkel voegt een unieke en verfijnde smaak toe aan je maaltijden. 

    Lees meer 
  • Witlof banner

    Witlof

    Witlof, ook bekend als Brussels lof of witloof. Het heeft een karakteristieke bittere smaak en een stevige textuur.

    Lees meer 
  • Wortel

    Wortels zijn een van de meest populaire groenten ter wereld, geliefd om hun zoete smaak, knapperige textuur en veelzijdigheid.

    Lees meer 
  • Afbeelding van zoete aardappelen

    Zoete aardappel

    De zoete aardappel is een veelzijdige en voedzame groente die oorspronkelijk uit Midden- en Zuid-Amerika komt.

    Lees meer 
  • Aarbeien banner

    Aardbei

    Zodra aardbeien te koop zijn uit eigen land betekend dat de lente is aangebroken. Een heerlijke lekkernij voor jong en oud.

    Lees meer 
  • Appel banner

    Appel

    Appels is een fruit dat vandaag de dag altijd te koop is in de winkel. Fruit dat al 10.000 jaar geleden door onze voorouders gegeten werd.

    Lees meer 
  • Blauwe bessen banner

    Blauwe bessen

    De blauwe bes,Vaccinium corymbosumis heerlijke zoet en sappig. De bessen kunnen direct verwerkt of ingevroren worden.

    Lees meer 
  • Citroen banner

    Citroen

    Citroen is nagenoeg onmisbaar in de keuken. Het sap, de schil en het vruchtvlees wordt allemaal gebruikt.

    Lees meer 
  • Peer banner

    Peer

    Oorspronkelijk komt de peer uit Centraal-Azië. In de afgelopen drieduizend jaar is de peer verspreid over de hele wereld.

    Lees meer